DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az Aston tudja, milyen autó kell Vettelnek

A négyszeres F1-es világbajnok új csapatának főnöke, Otmar Szafnauer kijelentette: olyan autót szeretnének biztosítani 2021-ben a német számára, amely passzol a stílusához.

Sebastian Vettel számára rémálomszerűen alakult az utolsó ferraris idénye 2020-ban: bár Törökországban dobogóra állhatott, összességében csak küszködött az eleve nem túl ütőképes SF1000-rel, miközben csapattársa, Charles Leclerc olykor egyértelműen erőn felül teljesített, jócskán több pontot szerezve a németnél.

vettel-aston-autoban-1



Sokak szerint a maranellóiak versenygépe nem passzolt Vettel stílusához, sokkal inkább Leclerc-éhez. A német új csapatának, az Aston Martinnak a főnöke, Otmar Szafnauer azonban leszögezte: olyan autót fognak adni idén Vettelnek, amely fekszik neki – és azt is tudja, hogy mindenekelőtt stabil hátsó rész kell ehhez:

„Minden pilóta, aki nálunk szerepelt, olyan versenyautót akart, amelynek stabil a hátulja” – jegyezte meg a négyszeres vb-győztes számára kedvező hírt Szafnauer a SpeedWeek.com szaklapnak nyilatkozva. „A tervezők nevében mondhatom, hogy mindig igyekeztünk egy stabil autót összerakni, amely megfelel a pilótáink igényeinek. És biztosra fogunk menni, hogy ez Sebastian esetében is így legyen.”

Szafnauer már többször is hangsúlyozta, hogy az előző évek hibái ellenére bízik abban, hogy Vettel magára fog találni náluk: „A paddockban mindenki tudja, hogy Seb a valaha volt egyik legjobb, ha stratégiáról van szó.”

A csapatfőnökhöz hasonlóan Lawrence Stroll, az Aston Martin tulajdonosa is hangsúlyozta, hogy a német ízlésének megfelelő autót fognak tervezni: „Sebastiannak olyan autója volt a Ferrarinál, amelyet nehéz volt vezetni és nem passzolt a stílusához. Hasonló volt, mint az utolsó Red Bull-os évében 2014-ben. De Vettel egy négyszeres világbajnok, nyilvánvalóan nem felejtett el vezetni” – fogalmazott idősebb Stroll.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: