DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Kiderült, mi hajtja még mindig Vettelt

Új csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel motivációjával és képességeivel a híresztelésekkel ellentétben semmi gond nincs. Elárulta, mire vágyik a négyszeres világbajnok.

Lelkes, éhezik a tudásra és teljesíteni akar – ezekkel a szavakkal szinte bármelyik F1-es pilótát jellemezhetnénk, ám a 2020-as szezon alapján Sebastian Vettel nem lenne közöttük. A német pilóta tavaly mélypontot élt át a gyatrán teljesítő Ferrarival, miután a csapat bejelentette, hogy nem kíván hosszabbítani vele. Miközben márkatársa, Charles Leclerc hatszor végzett az első ötben a gyengélkedő autóval, addig Vettel számára gyakran pontszerzés is túl nagy kihívásnak bizonyult, így a közvélemény minden korábbinál jobban várta a pilóta visszavonulását. A négyszeres világbajnok azonban megérzett valamit az Aston Martinnal kapcsolatban, így az érkező márkával leszerződve a folytatás mellett kötelezte el magát. Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint a pilóta újra élvezni akarja a versenyzést.

„Alig várja, hogy teljesítsen. Idén kezdtünk el vele dolgozni, és ezt máris lehet rajta érezni. A megfelelő kérdéseket teszi fel, és éhezik a tudásra. Egy mérnök egy volán mögött ülő teljesítménymérnökként jellemezte nekem. Legalább annyit, ha nem többet akar tudni az autóról, mint egy szakember, akinek az a dolga, hogy az autó minden teljesítményért felelős részletét ismerje. Ez egy jó tulajdonság, amit magával hozott. Ahogy fogalmazott, éhezik arra, hogy ismét jól érezze magát a Formula-1-ben. Ez nála a versenyképességet jelenti. Keményen akar dolgozni, hogy minden teljesítményt kifacsarjon az autóból, és nagy szerepet vállaljon a csapat eredményességében” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Vettellel kapcsolatban számos kétely felmerült az utóbbi évek során. Egyesek szerint a 33 éves német pilóta elveszítette motivációját, már képtelen lenne nyerni és hasonlók. Szafnauer szerint erről szó sincs. „Az ilyen jellegű kérdések a tavalyi szezonját elnézve teljesen jogosak. Én úgy látom, hogy 33 évesen az ember nem felejt el gyorsan Formula-1-es autót vezetni. Egészen biztosan nincs erről szó, és a munkamorálja is megfelelő” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: