DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Marko: Hamilton fizetése nem normális

A Red Bull főtanácsadója szerint az az összeg, amit a hétszeres világbajnok egy év alatt keres a száguldó cirkuszban, nem illik a Formula-1-hez. Hamilton túl drága lenne ehhez a sporthoz?

Már korábban is kiszivárogtak olyan hírek, hogy Lewis Hamilton fizetési igénye rettentően magas, még a Daimler vezetősége sem igazán nézte jó szemmel, hogy a jelenlegi mezőny legeredményesebb pilótája ekkora horrorisztikus összeget kíván szerződése megújításáért.

Végül egy kompromisszumos megoldás született, a Mercedes megtartotta a brit ászt, de csak egyéves szerződést kötött vele. Az eddigi hírek szerint valahol 30 és 45 millió font között mozog, amennyi pénzt 2021-ben felmarkolhat Lewis Hamilton. Évek óta tervezték a fizetési sapka bevezetését a száguldó cirkuszban, de így sokak szerint kicsit furcsa a gazdaságosabb működésről beszélni, hogy a pilóták bére nem tartozik a felülről behatárolt összegek közé.

Helmut Marko szerint Lewis Hamilton túl drága az F1-nek


Dr. Helmut Marko nyíltan ki is mondta a véleményét Hamilton új szerződéséről. „Hamilton egyszerűen túl drága a Formula-1-hez. Sokkal logikusabb lenne, ha a pilóták fizetése is beletartozna abba az összegbe, amennyit egy-egy csapat költhet az évad során” – ecsetelte véleményét a főtanácsadó az RTL műsorában.

Korábban már Sebastian Vettel új csapatfőnöke is arról beszélt, hogy az Aston Martin, mint kisebb istálló számára egyértelműen pozitív a változás. „A költségvetési sapka számunkra nagy segítség. Innentől a nagyobb istállók is kénytelenek számolgatni és bizonyos dolgokról lemondani, ehhez pedig egyáltalán nincsenek hozzászokva” – fogalmazott Otmar Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: