DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Steiner: Ha ütköznek a pilótáink, bajban lesznek

Hiába vág neki két újonccal a 2021-es F1-es szezonnak a Haas, Günther Steiner csapatvezető így sem szeretné, ha egymással keverednének balesetbe – igaz, a fejlődésre hagy időt nekik.

Négy szezon után döntött úgy a Haas, hogy idén már nem a Romain Grosjean, Kevin Magnussen duóval állnak rajthoz a Formula-1-ben, hanem helyettük két F2-ből érkező újoncnak, Mick Schumachernek és Nyikita Mazepinnek szavaznak bizalmat.

steiner-dppi-f1



Az amerikai alakulat előző párosa a 2019-es silverstone-i futamon alaposan felbosszantotta Günther Steiner csapatvezetőt, amikor rögtön a verseny elején összeütköztek. Steiner nem lesz elnézőbbek a debütáló pilótáival sem:

„Ha úgy harcolnak, hogy abból nem származik kára a csapatnak, azzal nincs problémám. Csak ha egymás autójába mennek, akkor lesz problémám, de akkor nekik is” – nyilatkozta az RTL-nek, hozzátéve, hogy természetesen a fejlődésre és a hibák kiküszöbölésére (is) szolgál majd a 2021-es esztendő Schumacher és Mazepin számára:

„Számomra sikert jelent, ha az év végén két olyan pilótám lesz, akik rengeteget tanultak, és készen állnak úgy nekivágni 2022-nek, hogy nem fognak elkövetni hibákat. Meg kell adni a lehetőséget nekik a fejlődésre. Az év végére két továbbra is fiatal, de már tapasztalt versenyzőnknek kell lennie” – fogalmazott Steiner, aki az idei esélyek kapcsán nemrég igen óvatos jóslatokba bocsátkozott, részben azért is, mert nemigen tervezik fejleszteni a 2021-es autójukat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: