DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Top 5-ös helyezés reményében áldozza be 2021-et a Haas

Günther Steiner elárulta, hogy az amerikai csapat célja, hogy a 2022-es szabályváltozások után megismételjék eddigi legjobb eredményüket – ennek érdekében az idei autót nem is fogják fejleszteni.

Eddigi öt Formula-1-es szezonjából egyértelműen a 2018-as volt a legerősebb a Haasnak, amikor az ötödik helyen végzett a konstruktőri vb-tabellán, ráadásul az Osztrák Nagydíjon épp csak lemaradtak a dobogóról. Ehhez képest a következő két évben visszaestek, s tavaly már csak a kilencedik pozícióban zárt az alakulat.

haas-mickschumacher-teszt



Mivel túl sok változtatást nem tesz lehetővé a szabályzat, hasonlóra készülhetnek Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel idén is, ám éppen ezért a Haas inkább a nagy átalakításokat hozó és emiatt nagy esélyeket tartogató 2022-es autóra koncentrál – Günther Steiner szerint ennek érdekében tulajdonképpen nem is fogják fejleszteni az idei versenygépüket (amelyet egyébként a koronavírus-járvány miatti komplikációk okán még be sem tudtak indítani):

„A célunk az, hogy 2022-ben oda kerüljünk, ahol 2018-ban voltunk” – mondta el a csapatvezető az RTL-nek adott interjúban. „A következő héttől kezdődően már csak 2022-re dolgozunk a szélcsatornában. Ha nem megy félre minden, akkor nem fogunk semmit csinálni a 2021-es autóval, helyette teljes mértékben a 2022-es gépre fogunk koncentrálni.”

Ami az idei kilátásokat illeti, Steiner ismét nagy csatára számít a másik két sereghajtó csapattal: „Az lenne az ideális, ha magunk mögött tudnánk hagyni az Alfa Romeót és a Williamst. Nehéz lesz, hasonló csatára van kilátás, mint tavaly. Nyilván jobb lesz a Ferrari-erőforrásunk. Az Alfában is az fog dübörögni, de talán fel tudjuk venni a harcot a Williamsszel. Máskülönben nem sokkal több elérhető ennél pillanatnyilag, mert túl messze voltunk tavaly.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: