DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Ferrari-gondok jelentkeztek a Haasnál

Német sajtóértesülés szerint egyelőre nem tudták beszerelni a motort, sőt, úgy néz ki, hogy csak a bahreini teszten lesz erre lehetőségük, addig nem tudják megoldani a problémát.

A német Auto Motor und Sport értesülései szerint problémák adódtak a Haas idei F1-es autójánál. A szezonrajtig ugyan van még idő, de teljes áttervezés azért már nem igazán lehetséges, úgyhogy kérdéses, hogy mihez kezdenek most. A probléma lényege annyi, hogy idén először nem Olaszországban rakják össze az autót, hanem Angliában, Banburyben, ahonnan általában elküldik a csapat bázisára az alkatrészeket - most viszont mivel az autó nagy része marad a tavalyi, így ez felesleges kör lenne, Banburyben dolgoznak.

00120036_224



A gond pedig az, hogy a Ferrari erőforrás-rendszerét egyszerűen képtelenek beépíteni az autóba - ehhez a Ferrari mérnökeinek segítségére lenne szükség, hgoy megoldják a fennakadást, azonban Angliába most csak úgy léphet be bárki, hogy utána ott kéthetes karanténnal kezd. Emiatt egyébként a csapatfőnök, Günther Steiner is az Egyesült Államokban ragadt, egyelőre nem utazik el a csapathoz Angliába, mert a karantén alól csak a profi sportolók mentesülnek, így például Mick Schumachernek nincs ezzel baja.

Az AMuS értesülései szerint viszont ez jelenleg megoldhatatlan akadály a Haas számára és jelen állás szerint csak a téli tesztek kezdetén, Bahreinben szerelik be a ferrarisok a motort az autóba, ott lesz lehetőség először kipróbálni, összerakni, megjáratni, ami nyilván értékes időt vesz majd el az amúgy is nagyon lerövidülő téli tesztelésből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: