Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 15. kedd
F1

Megkaphatta a zöld jelzést a Portugál Nagydíj

Az elmúlt hetek romló koronavírus-adatai okán felmerült kételyek után úgy tűnik, mégis Portimaóé lehet a május eleji futam, így egy bahreini versennyel rajtolhat a 2021-es F1-es évad.

Amikor január közepén közzétették az átalakított Formula-1-es versenynaptárt, abban a május 2-i verseny továbbra is helyszín nélkül szerepelt, a legtöbb értesülés azonban a tavaly is sikerrel beugró Portimaót tartotta befutónak. Az utóbbi hetekben viszont a romló portugáliai koronavírus-helyzet miatt felröppentek olyan hírek, hogy mégsem tudnak ott versenyt rendezni, így ehelyett inkább egy második bahreini futamot illeszthetnek be a menetrendbe a március 28-i évadnyitót követő hétvégére.

portimao-start-f1-2020-dppiAz általában jól értesült Motorsport.com szaklap viszont most arról számolt be, hogy az előző napokban egyeztetést folytattak az F1 vezetői és a portugál viadal szervezői, s úgy tűnik, arra jutottak a felek, hogy a versenyt meg tudják tartani. Ez azt jelenti, hogy a május 2-i időpontot megkapja a Portugál Nagydíj, így Portimao ad otthont a harmadik fordulónak Bahrein és Imola után.

Lehetnek azonban még hátulütői a portugál állomásnak, elsősorban a jelenlegi brit szabályok miatt. Portugália pillanatnyilag „vörös zónának” számít az Egyesült Királyságban, ami azt jelenti, hogy az onnan érkezőknek tíz napra kötelezően karanténba kell vonulniuk. Az ügyön segíthet, hogy a portimaói futam utáni hétvégén Barcelonába látogat a tervek szerint az F1-es mezőny, így bár a csapatok jelentős része brit székhelyű, vélhetően eleve kevesen utaztak volna haza a két verseny között – nem beszélve arról, hogy az addig hátralévő két és fél hónapban még bőven változhatnak az előírások.

Mindenesetre a Motorsport.com úgy tudja, a csapatok számára az F1 Bizottsági csütörtöki ülésén ismertetik a Portimaóval kapcsolatos fejleményeket – az ülésen, amelyen várhatóan sok egyéb témában, például a szombati sprintfutamok ügyében is döntés születhet.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?