DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy év múlva már tényleg jöhet Russell a Mercedesbe?

Toto Wolff arról beszélt, hogy a fiataloké a jövő és bár Lewis Hamiltonnak is el kell döntenie, hogy mit tartogat neki a folytatás, de a csapatnak azt kell szem előtt tartania, hogy hosszabb távon mit szeretne.

Egyelőre csak egy évre írt alá a Mercedeshez Lewis Hamilton, így a világbajnok istálló csak erre a szezonra számolhat a jelenlegi pilótapárosával, Hamiltonnal, valamint Valtteri Bottasszal. A távlati tervek ezek szerint még nem tiszták - Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője beszélt is arról, hogy a vállalat szempontjából több mindent is mérlegelni kell, például az anyagiakat. Ami pedig a versenyzőket illeti, az ő sorsuk sem biztos 2022-től.

00120035_412



"A 2022-es tárgyalások sokkal korábban fognak majd megkezdődni" - mondta Wolff erről a támáról. "Valtteri és Lewis 100%-ban megkapta az elkötelezettségünket és a lojalitásunkat 2021-re, mindennel támogatni fogjuk őket, amivel tudjuk. Aztán fel fogjuk tenni azt a kérdést, hogy milyen felállást képzelünk el 2022-re, illetve azutánra? Az első egyeztetések a lojalitás miatt Valtterivel és Lewisszal fognak zajlani, de ott vannak a fiatalok is, ők jelentik a jövőt, éppen ezért meg kell beszélnünk, hogy mit is akarunk később."

Sokan ebbe azt olvassák bele, hogy 2022-től jöhet a váltás és érkezhet George Russell, de úgy tűnik, hogy Hamilton maga dönthet arról, hogy mit szeretne. "Amíg élvezi a versenyzést, addig szerintem nagyon is képes arra, hogy ezt csinálja. Pilótaként folyamatosan fejlődik, odafigyel magára fizikálisan és mentálisan is, szóval szerintem a képességek tekintetében ez nem ér véget 2021-ben. Ez viszont végül az ő döntése lesz, neki kell eldönteni, hogy a jövője mit tartogat számára. A csapatnak pedig hosszabb távon kell eldöntenie, hogy mit akarunk kezdeni a pilótáinkkal."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: