DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Erősebb ellenfél lesz a Red Bull Perezzel

A világbajnok Mercedes csapatvezetője úgy véli, az energiaitalosok nagyobb fenyegetést fognak jelenteni rájuk 2021-ben az új igazolásuknak és a Honda várható előrelépésének köszönhetően.

A tavalyi szezonzáró után jelentette be a Red Bull, hogy 2021-re lecserélik Alexander Albont, s immár Sergio Perez lesz Max Verstappen csapattársa. Albon rendre elmaradt holland kollégája teljesítményétől, Pereztől viszont azt várják, hogy megközelítse Verstappent, s ezzel többek között stratégiai szempontból is könnyebb helyzetbe kerüljenek a Mercedes megszorongatása érdekében.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is arra számít, hogy a mexikói pilóta leigazolása révén nagyobb fenyegetést jelenthet számukra az energiaitalos csapat – minderről az ORF-nek nyilatkozva beszélt:

perez-redbull-1



„Egyértelműen úgy gondolom, hogy Perezzel a Red Bull sokkal erősebb ellenfél lesz a konstruktőri világbajnokság tekintetében. Arra számítok, hogy Sergio nagyon erős lesz. Érdekes lesz azt is látni, hogyan fog teljesíteni Perez Verstappen ellen. Ő egy új ellenfél. Ezt leszámítva a szezont ugyanazokkal az autókkal futjuk, mint a tavalyit. Úgy vélem, a Honda alaposan bele fog taposni a gázba, hogy a vb-címért harcolhassanak az utolsó évükben motorgyártóként. Ezért is lesz nagyon érdekes az év.”

Perez úgy is felülmúlta előző évben Albont, hogy gyengébb autóban ült, ráadásul koronavírus-fertőzés miatt két versenyt ki is hagyott. A mexikói ráadásul győzni is tudott a Szahíri Nagydíjon – ez volt az a futam, ahol a Lewis Hamilton helyére beugró George Russellnek is jó esélye lett volna erre a Mercedes bokszutcai hibájáig.

Ennek kapcsán néhány napja Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője megjegyezte, hogy számára bebizonyosodott, hogy Verstappen jobb Hamiltonnál. Wolff szerint kollégája szurkálódó megjegyzése „része a játéknak”, de addig nem lehet eldönteni, ki a jobb, amíg nem ülnek azonos autóban:

„Csak úgy ítélhetjük meg, ki a legjobb, ha egymás ellen versenyeztetjük őket. Ezt még nem láthattuk. Nem láthattuk Verstappent Hamilton ellen, Russellt Hamilton ellen, ahogy nem láttuk Leclerc-t sem még topautóban. De a jövő a fiataloké. Egy ponton azonos eszközökkel fognak harcolni egymás ellen, aztán meglátjuk, ki a legjobb.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: