DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: A Ferrari és az Aston sem fog nekünk gondot okozni

A Red Bull főtanácsadójaként tevékenykedő Dr. Helmut Marko úgy véli, egyetlen tél alatt nem képes ledolgozni akkora hátrány sem a Ferrari, sem az Aston Martin, hogy győzelmekért küzdjenek idén.

A Red Bull a 2020-as szezont a második helyen zárta a konstruktőri világbajnokságban, míg az Aston Martin – még Racing Point néven – alulmaradt a harmadik helyért zajló csatában, a Ferrari pedig negyven éve nem látott mélységbe taszította magát a gyengécske hatodik helyével.

Az olaszok részéről arra számít Dr. Helmut Marko, hogy a fejlődés útjára lépnek, azonban a hátrányuk akkora volt, hogy győzelmekért csak a legextrémebb esetben szállhatnak majd harcba az előttünk álló szezonban.



„Ahogyan azt hallani lehet, jelentős előrelépésről beszélnek az erőforrásukat illetően” – mondta Marko az RTL-nek. „Szerintem már túltették magukat az előzőszezon okozta sokkon, amikor is nagyjából ötven lóerőnyi hátrányban voltak, biztos vagyok, hogy újból motiváltak.”

„Vettel és a csapat vezetősége között is voltak nézeteltérések, mostanra azonban várhatóan jobb a közhangulat náluk. Úgy gondolom, hogy minden esélyük megvan, hogy a harmadik helyért küzdjenek a konstruktőri bajnokságban.”

Vettel után – akinek azt javasolta, üljön ki egy évet - áttért Marko a német új csapatára, az Aston Martinra is, akikkel szerinte hasonló a helyzet, mint a Ferrarival, így hiába aggatják az új csapatra sokan a sötét ló jelzőt, ő arra számít, hogy nem okoznak majd nagy gondot a Red Bullnak Vettelék.

„Túl nagy volt a hátrányuk velünk szemben. Nem gondolnám, hogy ezt egy szezon alatt le lehet dolgozni, persze sok múlik a csapat infrastruktúráján. Ahhoz, hogy a vb-címért harcolhassanak, minden apró részletnek passzolnia kell: a bokszkiállásoknak, a fejlesztéseknek, szerintem pedig az Aston Martin még nem áll erre készen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: