DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Marko: Ha Vettel türelmesebb, akkor a Red Bull versenyzője lehetne

Dr. Helmut Marko arra biztatta Sebastian Vettelt, hogy hagyja ki a 2021-es szezont, hogy aztán tisztábban dönthessen a szabályváltozást hozó 2022-es szezon előtt, így jobb csapathoz kerülve.

Még a tavalyi szezon kezdete előtt, júniusban megérkezett a nagy hír: Sebastian Vettellel nem hosszabbít szerződést a Ferrari, helyére pedig a McLarennél versenyző Carlos Sainz érkezik majd 2021-ben.

A német végül az Aston Martinnál talált új otthonra, de Dr. Helmut Marko nem kapkodta volna el ezt a döntést ennyire a négyszeres világbajnok helyében: „Nyilvánvaló volt, hogy Sebastian nehéz év elé néz a Ferrarival” – kezdte Marko az F1 Insider számára.



„Nem szerettem volna, hogy lóhalálában hozza meg a döntését, mondtam neki, hogy inkább várjon, mert 2022-ben fontos változások jönnek az F1-be minden téren. Biztos vagyok benne, hogy a Mercedesnél üresedés lesz, de nem csak ott.”

„Ez ránk, a Red Bullra is vonatkozik. Szerettem volna, ha a megfelelő pillanatban is elérhető a pilótapiacon, így a számára legkedvezőbb ajánlatot tudja majd elfogadni. Mindenesetre nem szeretném, ha egy négyszeres világbajnok így vonulna vissza, sem barátként, sem Red Bull-osként.”

„Amikor a Ferrari közölte vele a döntést, nálunk nem volt hely 2021-re. Akkoriban úgy gondoltuk, hogy Alex (Albon) képes annyit fejlődni, hogy 2021-ben is Max csapattársa legyen, ezt mondtam Vettelnek.”

„Sajnos tévedtünk, Sebastian pedig addigra már nem volt elérhető, mert aláírt az Aston Martinhoz, így Sergio Perez bizonyult a legjobb döntésnek részünkről. Az Aston nagyon vonzó, hiszen egy patinás név mögött ott van a Mercedesszel való szoros együttműködésük, így megértem a döntését, de én személy szerint inkább vártam volna a helyében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: