DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jordan: Az Aston hibát követ el Vettellel

Eddie Jordan úgy véli, az Aston Martin nagy hibát követett el azzal, hogy Sebastian Vettel leigazolása mellett tette le a voksát, mivel a német 2020-ban teljesen leépítette magát.

Sebastian Vettel számára hatalmas megkönnyebbülés lehetett, mikor véget ért a számára a letaglózó 2020-as szezon. A Ferrari SF1000-ese minden idők második leggyengébb F1-es gépe volt, amit a maranellóiak készítettek, a csapat és Vettel kapcsolata pedig totálisan megromlott a szezon végére.

Szezon közben lépett be a képbe Lawrence Stroll, aki visszacsábította az F1-be az Aston Martint, ez pedig Vettelnek elég is volt ahhoz, hogy belevágjon valami újdonságba, Stroll pedig bízik benne, hogy újból fel tudják építeni Vettelt.



Ugyanakkor Eddie Jordan már nem ilyen optimista a német jövőjét illetően, a szókimondó egykori csapatfőnök pedig Hamilton után a németről is elmondta a maga véleményét: „Nagyon kedvelem Vettelt, de szerintem az Aston Martin rossz lóra tett vele” – mondta Eddie Jordan az F1 Newsnak.

„Az utóbbi két éve a Ferrarinál szánalmas volt, de nem tudom, mitől omlott ennyire össze, hiszen egy négyszeres világbajnok. Szerintem már túl van karrierje zenitjén, de egy szó, mint száz, én megtartottam volna Sergio Perezt.”

„Ami Lance Strollt illeti, fogalmam sincs, hogy mi zajlik az ő fejében. Néha jól vezet, néha viszont kritikán aluli a teljesítménye, képtelen következetesen vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: