DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért hagyta ott két éve az F1-et Alonso

2018 végén egyszer már elköszönt a száguldó cirkusztól a kétszeres világbajnok, aki akkoriban nem érezte vonzónak az F1-et. Azt is elmondta, hogyan érzi magát a visszatérését megelőzően.

Fernando Alonso 2018 végén intett búcsút a Formula-1-nek, az azóta eltelt két évben pedig valódi mindenevőnek bizonyult: indult többek között a Hosszútávú-világbajnokságon, szerepelt a Daytonai 24 óráson, újra rajthoz állt az Indy 500-on, valamint tavaly még a Dakar Ralin is kipróbálta magát. Nyáron viszont bejelentették, hogy idén visszatér az F1-be, méghozzá ahhoz a csapathoz, amellyel annak idején mindkét vb-címét szerezte, s amely immár az Alpine névre hallgat.

alonso-renault-teszt-abudhabi



A spanyol klasszis néhány napja a WTF1 podcastjának a vendége volt, ahol azt a kérdést is nekiszegezték, hogy miért távozott két esztendővel ezelőtt az F1-ből – Alonso így válaszolt:

„Más dolgokat forgattam a fejemben, tele voltak a gondolataim az Indy 500-zal és a „tripla koronás” céljaimmal. A lehető legjobban akartam befejezni az Endurance-világbajnokság szezonját. Akkor az Ausztrál Nagydíj és a sebringi futam ütközött egymással. Meg akartam nyerni a WEC-et, teljesíteni akartam a második Le Mans-omat, ott járt a fejemben a Daytonai 24 órás is a Cadillackel. Úgy éreztem, a Dakart is kipróbálhatom 2020-ban.”

„Túl sok minden járt a fejemben az F1-en kívül. Akkoriban nem volt vonzó számomra az F1, nem tudta azt nyújtani, amit más sorozatok. Ezért azt gondoltam, jobb, ha akkor abbahagyom, és mivel nem tudtam, hogy visszatérek-e az új 2021-es szabályokkal vagy sem, azt mondtam, hogy az az utolsó versenyem.”

Alonso ugyanakkor hozzátette, hogy mostanra újra megjött a kedve az F1-hez, és úgy érzi, készen is áll a visszatérésre: „Miután teljesítettem ezeknek a kihívásoknak a jó részét, csak az Indy 500-ról maradtam le egyszer, úgy gondoltam, ez a megfelelő alkalom a visszatérésre, még ha az új szabályok csak 2022-ben érkeznek is. Jól érzem magam, fiatalnak és élesnek érzem magam, szóval próbáljuk meg újra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: