DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az F1-főnök nem biztos Hamilton maradásában

Bár Stefano Domenicali bízik benne, hogy gyorsan megoldódnak a hétszeres világbajnok hosszabbítása körüli dolgok, ő maga sem biztos benne, hogy idén is az F1-ben láthatjuk a britet.

Már három hét eltelt a 2021-es esztendőből, és még mindig nincs meg – vagy legalábbis nem jelentették be – Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását a Mercedesszel. Noha sokan csak formalitásnak tartják a megállapodást a két fél között, azok a hangok sem csitulnak, amely szerint a brit jóval nagyobb összeget és hosszabb szerződést is szeretne, mint amennyit a csapattulajdonosok ajánlanak neki.

hamilton-dppi-2020



Stefano Domenicali, aki január 1-je óta tölti be a Formula-1 vezérigazgatói posztját, a Sky Sports 24-nek adott interjújában elárulta, hogy ő maga sem tudja, a mezőnyben lesz-e idén a hétszeres világbajnok, mindenesetre ő bízik a megállapodásban:

„A karácsonyi időszakban beszéltünk. Készülődik, de nem árulta el, hogy alá fogja-e írni vagy sem a hosszabbítását a Mercedesszel. Természetesen nagyszerű lehetőségei vannak, nem is csak magában a sportban, ahol itt vannak a számok, amely alapján a világ legjobbjaként tarthatják számon. De van lehetősége arra is, hogy a sporton túli szerepet is betöltsön. Egy dolog bajnoknak lenni, de egy másik dolog ugyanezt elérni egy másik dimenzióban. Meggyőződésem és érintettként bízom is benne, hogy mindent gyorsan meg fognak oldani.”

Domenicali egy másik, a Sky Sportsnak adott interjúban arról is beszélt, hogy eleve a pilótákat szeretné a jövőben az F1 középpontjába helyezni: „A versenyzők lesznek a középpontban a jövő Formula-1-ében. Úgy vélem, ők jelentik az igazi lelkét a sportunknak: az arcuk, a képességeik. Azt mondanám, nemcsak pilótaként, hanem a sportunk nagyköveteiként is tekintek rájuk. Kulcsfontosságúak lesznek a jövőben. Az utóbbi évtizedben nem volt olyan sok jó pilótánk, mint amennyi most van. Hihetetlenül tehetséges fiataljaink vannak, ott van ez a hihetetlen rekord, amit Lewis elért, szóval komoly a kihívás a többieknek.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: