DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Vettel nem fog veszélyt jelenteni ránk”

Nem a versenyző képességein, hanem a csapaton fog múlni, hogy az Aston Martin 2021-ben még nem lesz egy szinten a Red Bull-lal – vélekedik Helmut Marko. „De az is lehet, hogy tévedek.”

Ha régi és új csapatai eredményeit nézzük, Sebastian Vettel kedvező váltást hozott össze 2021-re: a konstruktőri hatodik, nyeretlen Ferrarit a negyedik pozícióban végző, futamgyőzelmet szerző Racing Pointra cserélte, ráadásul az Aston Martinná váló istálló ambiciózus terveket dédelget a jövőre nézve. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint azonban őket egyelőre nem fogja fenyegetni.

„Remélem, újra rátalál a régi formájára. Ő is tudja, hogy az elmúlt két évben szerzett eredményei nem voltak a legjobbak, bármi is volt az oka. Azt azonban nem hinném, hogy veszélyt jelenthet ránk” – mondta az F1-Insider lapnak Marko.



„2020-ban az új csapata túl messzire volt tőlünk, hogy ez történhessen. Mondom ezt annak ellenére, hogy Perez kiemelkedően erős volt, főleg a szezon második felében. Ha Sebastian minden versenyen a legjobb formáját hozza, versenyzőként akkor sem tudja lefaragni a csapat hozzánk viszonyított hátrányát. De az is lehet, hogy tévedek” – fejtegette a tanácsadó, aki arról is beszélt, ha Vettel nem szerződik le olyan korán az Aston Martinhoz, most akár a Red Bull versenyzője is lehetne.

Markóhoz hasonlóan gondolkodik Vettel honfitársa, Ralf Schumacher is, aki „kiváló” csapatnak minősíti a silverstone-i formációt, mégis úgy érzi, egyelőre nincs itt az áttörés ideje. „Nem tudsz tigrissé változtatni egy tehenet egyetlen éjszaka alatt. Ha hirtelen egy tigris állna a garázsodban, azt meg is kell szelídítened” – magyarázta egy sajátos hasonlattal, miért nem vár csodát Vetteltől rögtön a váltást követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: