DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Végre újra Vettel mögött áll a csapata”

Ralf Schumacher örül és reméli, hogy jó dolga lesz négyszeres F1-es világbajnok honfitársának az Aston Martinnál – viszont figyelmeztette is, hogy ne számítson egyből csodákra az új csapatától.

Sebastian Vettel hat év ferrarizás után idén már a Racing Pointból átalakuló Aston Martint fogja erősíteni a Formula-1-ben. A csapat tavaly egy győzelmet és több dobogós helyezést szerezve épp csak lecsúszott a konstruktőri vb-tabella harmadik helyéről, az új név alatt pedig még versenyképesebbé szeretnének válni.

vettel-racingpoint-dppi



Vettel honfitársa, Ralf Schumacher szerint nagyszerű istállóról van szó, de figyelmeztette is a négyszeres világbajnokot, hogy ne számítson egyből csodára – erről a de24.news honlapnak nyilatkozva beszélt a korábbi F1-es pilóta:

„Nem tudsz tigrissé változtatni egy tehenet egyetlen éjszaka alatt” – vélekedett egy közmondást használva, amely nagyjából „az egy éjszaka alatt nem lehet csodát tenni” ottani változata. „Ha hirtelen egy tigris állna a garázsodban, azt meg is kell szelídítened. Még mindig vannak hiányosságaik. Stroll papa nem volt túl vidám.”

Schumacher ennek ellenére úgy érzi, jó helyen lehet Vettel az Astonnál: „Örülök, hogy végre egy olyan csapata van, amely újra mögötte áll. Kényelmesen kell érezned magad, és érezned kell, hogy akarnak és szükségük van rád. A Ferrari ezt eléggé rosszul oldotta meg, aminek eredményeként egy összeomlott embert kaptak. Ez egy félresikerült szezon volt az elejétől kezdve. A vezetői hibák abból következtek, hogy többet akart, nyomás alatt volt, és ez az egész így túl soknak bizonyult. Ez megmutatja, mennyire emberi is a Formula-1.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: