DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Megtisztelő, de teher is a Schumacher név”

Günther Steiner, a Haas csapatvezetője örül, hogy náluk tér vissza az F1-be a Schumacher név, ugyanakkor tudja, hogy nyomás is lesz rajtuk amiatt, mert velük versenyez a hétszeres világbajnok fia.

2012 után idén újra fog egy Schumacher versenyezni a Formula-1-ben: Michael Schumacher fia, Mick a Haasnál mutatkozik be a száguldó cirkuszban. A fiatal német csapatfőnöke, Günther Steiner megtiszteltetésnek veszi, hogy náluk debütál a Formula-2-ben tavaly bajnoki címet szerző pilóta, de tudja, hogy emiatt nagyobb teher is lesz rajtuk – minderről a Motorsport.com szaklapnak nyilatkozva beszélt:

mick-schumacher-haas-f1-dppi



„A Schumacher név Michael révén legendás a Formula-1-ben. Fantasztikus, hogy megszerezhettük a fiát, és szerintem egyúttal megtiszteltetés is számunkra. Ha visszagondolok arra, amikor Michael versenyzett, körbelengte egy aura, most pedig a mi csapatunkban megy a fia. Úgy vélem, fiatal csapatként vannak dolgok, amiket jól csinálunk, vannak, amiket rosszul, de mindig próbáljuk a legjobbunkat nyújtani, bármi is legyen a helyzet. Megtiszteltetés, hogy itt van Mick, de egyúttal nagy nyomással is jár ez. Teljes mértékben tisztában vagyok ezzel, nincsenek illúzióim. A legjobbunkat igyekszünk nyújtani, hogy teljesítsük a feladatunkat és hozzásegítsük őt nagyobb dolgok eléréséhez.”

A némettől Charles Leclerc-hez hasonló utat váró Steiner szerint Mick Schumachernek önbizalmat adhat a tény, hogy 2020-ban roppant erős mezőnyben tudott bajnoki címet szerezni a Formula-2-ben: „Ez egy komoly fegyvertény, és szerintem mindenki önbizalmának jót tesz, ha olyan versenyképes bajnokságot nyer meg, mint az F2. Mint minden bajnokság, itt is vannak évek, amikor erősebb a mezőny, és vannak évek, amikor kevésbé. Szerintem a 2020-as szezon igencsak erős volt, egészen az utolsó versenyig tartott a küzdelem. Az, hogy bajnokként érkezik, megadja neki a kezdő önbizalmat, ha esetleg küszködne az F1-ben eleinte, elvégre minden új lesz neki. Mindig visszatekinthet arra, hogy F2-es bajnok volt. Ez mind segít, amikor megérkezel a Formula-1-be.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: