DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc útját várja Schumachertől Steiner

Charles Leclerc is lassabban kezdett, aztán robbantott az F1-ben, Günther Steiner ugyanezt várja el idén Mick Schumachertől is - 2022-re kell majd készen állnia, addig fejlődhet.

Charles Leclerc-hez hasonlította a Formula-1-ben idén debütáló Mick Schumachert jelenlegi csapatfőnöke, Günther Steiner. A Haas vezére valami hasonlót vár a hétszeres világbajnok fiától, mint amit a Ferrari azóta berobbanó fiataljától láttunk: nagyon meredek tanulási görbét. Schumacher a tanulási képességét az utánpótlás-kategóriákban is bizonyította, ahol sosem volt a leggyorsabb elsőre, de elég hamar sikerült kitalálnia, hogy hol és hogyan fejlődhet.

sch



"Charles az első F1-es futamain nem volt gyorsabb a Saubernél az aktuális csapattársánál, utána viszont extrém gyorsan tanult. Én pontosan ugyanezt várom Micktől. Biztos vagyok benne, hogy a szezon második felére már mindkét pilótánk tudni fogja, hogy hogyan kell jól csinálni" - mondta Steiner az AutoBildnek adott interjújában.

"2022-ig kell abba a pozícióba kerülniük, hogy megmutathassák, mire is képesek. A mi dolgunk most az, hogy fejlesszük őket és olyan autót építsünk nekik, amellyel meg tudják mutatni a képességeiket, hogy aztán a saját kezükbe vehessék a sorsukat. Mick már most is nagyon profi, látszik rajta, hogy olyan családban nőtt fel, ahol pontosan tudják, miről szól a versenyzés. Technikailag nagyon felkészült, jók a visszajelzései és nem gond számára beismerni, ha valamiben fejlődnie kell" - beszélt tovább az ifjú Schumacherről a csapatfőnök.

Korábban Mattia Binotto, a Ferrari vezére beszélt arról, hogy Mick Schumacher mellett egy pilótaedző is dolgozni fog, hogy felkészítse a rá váró kihívásokra - vagyis arra, hogy ha eléri azt a szintet, akkor a Ferrari versenyzője lehessen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: