DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alfa: A Ferrari döntött a második ülésről

Frederic Vasseur csapatvezető elárulta: az együttműködés része, hogy a Scuderia választhatta ki, kié legyen a második autójuk. A szakember nem szomorkodik, hogy nem nála debütál Mick Schumacher.

Az utóbbi években egyre szorosabbá vált a kapocs a Sauber és a Ferrari között, ennek jele volt az is, hogy immár Alfa Romeo néven szerepelnek a Formula-1-ben – igaz, sajtóhírek szerint valószínű, hogy ez az együttműködés rövidesen véget ér, s a Scuderia inkább a Haasra fog koncentrálni. Mindenesetre a Ferrari még komoly szerepet játszott abban, hogy Kimi Raikkönen mellett idén is Antonio Giovinazzi, nem pedig a végül az amerikaihoz kerülő Mick Schumacher fog szerepelni az Alfánál – legalább így nyilatkozott erről Frederic Vasseur csapatvezető a GPFans Global hasábjain:

giovinazzi-alfa-f1-dppi-2020



„Az ülés a Ferrarival való megállapodás része, és inkább a Ferrari és a versenyzői akadémiájuk kezében volt a döntés a sorsával kapcsolatban. Inkább Antonio és Mick, semmint Kimi és Mick között zajlott a választás. Úgy döntöttek, megtartják Antoniót. Volt néhány egyeztetésünk, Antonio pedig meg is érdemli, hiszen sokat fejlődött az előző évhez képest. Még mindig fejlődik, már meccsben van Kimivel az időmérőkön, valamint versenytempó tekintetében is. Nagyszerű munkát végez és oké, nem volt könnyű dönteni Antonio és Mick között, de a Ferrari előnye, hogy választhatnak köztünk és Günther között a Haasnál. Micket a Haasba ültették, részemről ez teljesen rendben van.”

Vasseur az F2-es bajnokként érkező Schumacherről nyilatkozva elmondta, hogy szerinte önmagában kell majd értékelni a versenyzői teljesítményét, nem pedig párhuzamokat vonni hétszeres F1-es világbajnok édesapjával, Michael Schumacherrel:

„Jó lett volna, ha hozzánk kerül, de nem akarok erre koncentrálni, és szerintem ez Mick számára is kihívás lesz. Nem akarok a nevére fókuszálni vagy bármi ilyesmi. Mickre pilótaként, nem pedig valakinek a fiaként kell tekintenünk… Kemény lesz számára. Amikor közel járt ahhoz, hogy részt vegyen egy első szabadedzésen nálunk, akkor próbáltam ugyanúgy közelíteni hozzá, csak róla és a döntéseiről beszélni, nem pedig összehasonlítgatni vagy a nevéről beszélni. Most már látjuk, mi történt, erős szezont futott az F2-ben. Az előző év elején még küszködött kicsit, és talán az időmérő tekintetében kicsit még mindig, de remek versenyeket és jó munkát végzett. Meglátjuk, mi történik.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: