DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Új névadó szponzorral vág bele az F1-es kalandba az Aston Martin

Hivatalosan is elindította az új korszakot a Racing Pointból átalakuló csapat, amely bejelentette, hogy az ikonikus márkanév mellett egy új főtámogatót is behoz az F1-be idén.

Már csaknem egy éve bejelentették, hogy 2021-től Aston Martiként folytatja az 1991-ben még Jordanként megalapított, azóta pedig több formát is öltött (Midland, Spyker, Force India és Racing Point) csapat. Az új év első napján egy rövid előzetest is közzétették, ma pedig hivatalosan is beindították az új Formula-1-es projektet az első Aston Martinként kiküldött sajtóközleményükből.

Ez viszont nemcsak egy afféle üdvözlő közlemény volt, hanem egy fontos információt is tartalmazott: nevezetesen egy új névadó szponzor érkezését. A néhány héttel ezelőtti sajtóértesüléseknek megfelelően a Cognizant – egy amerikai multinacionális IT-cég – lesz az istálló főtámogatója, így hivatalosan Aston Martin Cognizant Formula One Team névre hallgat a csapat. A közlemény szerint a cég nem is csak egyszerű támogatóként segíti az átalakuló gárda munkáját, hanem a legjobb IT-infrastruktúrával és szoftvermegoldásokkal is.

AstonMartinCognizant



A BWT tehát a továbbiakban nem marad névadó szponzor, de kisebb támogatóként még akár a fedélzeten maradhatnak – erről nem volt említés a közleményben. Arról viszont igen, hogy márciusban, az Aston Martin gaydoni központjában leplezik le az új F1-es autók festését, amely szinte bizonyosan klasszikus brit versenyzöldben fog pompázni – már csak azért is, mert a közlemény fejléce is ezt mutatta. Nem mellesleg a mostani bejelentéssel egyidejűleg élesedett a csapat új honlapja, valamint a közösségi médiás felületek is komoly ráncfelvarráson esnek át, ahol az ígéretek szerint az eddiginél is nagyobb betekintést engednek majd a kulisszák mögé.

Lawrence Stroll, az Aston Martin csapatának elnöke így kommentálta a bejelentést: „Az Aston Martin több mint 60 év utáni visszatérése egy mérföldkövet jelentő pillanat a sportban. Mindenki tudja, mit jelent az Aston Martin, de az F1-es csapat lehetőséget nyújt, hogy új helyekre is elvigyük a márka esszenciáját, építve a csapat korábbi formái által lefektetett erős alapokra. Roppant büszke vagyok rá, hogy a Cognizant támogatásával vághatunk bele ebbe az új fejezetbe. A mai világban, ahol folyamatos a digitális fejlődés, nem is tudnék ennél jobban passzoló és értékesebb partnert elképzelni számunkra, amellyel a Formula-1 legnagyobb csapatai közé emelhetjük az Aston Martint.”

Brian Humphries, a Cognizant elnök-vezérigazgatója a következőket fűzte hozzá mindehhez: „Elképesztően izgatottak vagyunk, hogy az Aston Martin Cognizant Formula One Team névadó szponzorai lehetünk. Rengeteg a közös a globális méretű márkáinkban. Mindketten innovatív, a jövőbe tekintő vállalatok vagyunk, akik szeretnek gyorsan haladni, koncentráltnak maradni és az élről irányítani. Értjük a mai fejlett technológiákban rejlő elképesztő erőt, és azt, hogy hogyan hasznosíthatjuk mindezt az egyedi vásárlói élmények kialakításához. Izgatottak vagyunk a mély és mindkét fél számára előnyös kapcsolat ígérete kapcsán.”

A közlemény további érdekessége, hogy először szólalt meg benne hivatalosan is az Aston Martin pilótájaként a Ferraritól érkező négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel: „Alig várom, hogy elkezdhessek dolgozni az Aston Martin Formula One Team színeiben. Rengeteg dolgot kell felfedeznem a következő néhány hónapban, és elképesztően eltökélt vagyok, hogy segítsek még sikeresebbé tenni ezt a csapatot. Mielőtt ráeszmélnénk, már ott is leszünk az első versenyen, ahol visszatér ez a híres márkanév oda, ahova tartozik. Büszke vagyok rá, hogy részese lehetek ennek az utazásnak.”

A német csapattársa, Lance Stroll is mondott néhány szót az örömhírek kapcsán: „Óriási dolog újra a Formula-1-ben látni az Aston Martint – főleg egy névadó szponzorral, a Cognizanttal együtt. Bármikor is járok a gyárban, érezni a vibrálást és az energiát. Készen állunk. Nagyon éhes a csapatunk, és én is alig várom, hogy elkezdődjön az évad.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: