DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Névadó szponzorral érkezhet az Aston Martin az F1-be

Az átalakulás előtt álló Racing Point a hírek szerint nem egyszerűen Aston Martinná változik át. A brit autógyártó mellett egy jelentős amerikai cég is csatlakozhat az istállóhoz.

Előrehaladott tárgyalásokat folytat a Racing Point és az Aston Martin képviselőivel a Cognizant amerikai multinacionális cég, ami 2021-től potenciális névadó szponzora lehet az F1-es csapatnak – közölte a német Motorsport-Total nyomán a PlanetF1. Az egyelőre kérdés, hogy a gárda aktuális főszponzora, a rózsaszín csapatszínért is felelős BWT számára ez mit jelenthet.

00001655_048



Bár a Racing Pointnak nem sikerült elérnie a 2020-ra kitűzött céljait, Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint a munkájuk nagyszerű alappal szolgál a brit autógyártó érkezésének.

„Az ide év több okból is az elszalasztott lehetőségekről szólt, ide értve azokat a balszerencsés helyzeteket, amelyek miatt értékes pontok úsztak el” – magyarázta Otmar Szafnauer, aki szóba hozta Sergio Perez kiesését is. „Hasznunkra fordítjuk a csalódottságot, és a hihetetlenül erős szezonunk pozitívumaira koncentrálunk. Bizonyítottuk, hogy a csapat és az autó is versenyképes, ami az Aston Martin 2021-es érkezésének nagyszerű alappal szolgál.”

A hírek szerint az autógyártó debütálásával új köntösbe, brit versenyzöldbe öltözik a csapat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: