DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Vettel bizonytalanná vált

Dr. Helmut Marko az ominózus 2018-as hiba megtörte a négyszeres világbajnokot, onnantól romlott meg a kapcsolata a Ferrarival és attól kezdve sokszor nem ütötte meg a saját szintjét.

Sebastian Vettel utóbbi két évben bemutatott zuhanórepüléséről sokan kifejtették már a véleményüket, most a Formula-1 ügyeletes megmondóján, dr. Helmut Markón volt a sor - a Red Bull tanácsadója, Vettel egykori főnöke a Motorsportnak adott interjút. Szerinte a német egyszerűen elvesztette a magabiztosságát, bizonytalanná vált, amit a 2018-as hockenheimi hibája idézett elő.

00119008_071



"Az én szememben egy fajta bizonytalanság tapasztalható nála, ami a 2018-as hockenheimi hibája indított el, amikor vezette a futamot" - mondta Marko. "Akkoriban még Arrivabene volt a Ferrari csapatfőnöek és a kapcsolatuk onnantól kezdve romlott el. Hogy mennyire volt hátrányban az autót tekintve, azt nem tudom megmondani, de azt ki kell mondani, hogy ő maga is túl sok hibát vétett. Onnantól kezdve sokszor nem ütötte meg a saját szintjét."

Azt is megkérdezték tőle, hogy vajon a négyszeres világbajnok visszanyerheti-e még korábbi formáját az Aston Martinnál, amire Marko csak annyit válaszolt, hogy reméli, méghozzá Vettel érdekében - ő sincs meggyőződve arról, hogy ez megtörténik majd 2021-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: