DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Brawn: Egyértelműen Lewis az idei év legjobbja

Noha az F1 sportigazgatója szerint Max Verstappen sokat érett korábbi önmagához képest, az nem lehet kérdés, hogy a hetedik vb-címét szerző mercedeses volt a 2020-as szezon legjobb pilótája.

Lewis Hamilton karrierje hetedik Formula-1-es világbajnoki címét szerezte, amellyel beállította Michael Schumacher rekordját, miközben a futamgyőzelmek tekintetében már maga mögé is utasította a németet. Az egyetlen versenyző, aki olykor meg tudta szorongatni a britet és a Mercedest, Max Verstappen volt – nem véletlen, hogy Ross Brawn, az F1 sportigazgatója is elismerően beszélt a Red Bull-os holland teljesítményéről az F1 Nation podcastban:

hamilton-mercedes-bahrein-trofea-1



„Úgy gondolom, Max sokat érett idén a néhány évvel ezelőtti Maxhez képest. Eléggé balszerencsés volt idén, azt kell mondanom. Volt néhány alkalom, amikor az autó nem tudott teljesíteni, valamint bele is keveredett olyan incidensekbe, amelyek nem az ő hibái voltak, így megfosztottak minket néhány nagyszerű versenytől a részéről.”

Verstappent a szerkesztőségünk a szezon legjobb versenyzőjének is választotta, Brawn szerint viszont nem is lehet kérdés, hogy Hamilton érdemli ezt a címet: „Úgy vélem, Lewisnak kell lennie. Azért mondom, hogy „neki kell lennie”, mert új mércét állított fel világbajnoki címek terén, és szerintem nagyon könnyen azt feltételezik az emberek, hogy mivel övé a legjobb autó, ez egyszerű menet volt.”

„Távolról sem ez volt a helyzet: egyértelműen megnyert olyan futamokat is, amelyeket nem neki kellett volna. Gondoljunk a Török Nagydíjra, amely talán az egész év legnehezebb versenye volt: elég csendesen haladt, mígnem adódott a lehetőség, és meg is nyerte a futamot. Bebizonyította, amit eddig is tudtunk: tényleg egy kivételes pilóta, egyértelműen a legmagasabb polcon van a helye a Schumacherek és Sennák mellett. Ott van ebben a csoportban, nincs kétség felőle.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: