DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo magát nevezte az év legjobbjának

Bár tudja, hogy „szemétnek” tűnhet a kijelentés, mégis úgy érzi, hogy ő volt a 2020-as F1-es szezon legjobb pilótája, „orrhosszal” megelőzve az első háromba sorolt Lewis Hamiltont és Max Verstappent.

Daniel Ricciardo épp csak lecsúszott az egyéni vb-tabella negyedik helyéről, viszont két dobogós helyezésének és konstans erős teljesítményének köszönhetően második – és egyben utolsó – renault-s szezonja így is messze felülmúlta az elsőt. Éppen ezért amikor az Ausztrál Nagydíj szervezői által készített In The Fast Lane című podcastban vendégeskedett, s arról kérdezték, hogy szerinte is a hetedik vb-címével rekordot beállító Lewis Hamilton volt-e az idény legjobbja, Ricciardo végül odáig jutott az okfejtésben, hogy valójában saját magát nevezte meg annak:

ricciardo-renault-abudhabi_1



„Nem hiszem, hogy ez ennyire egyértelmű lenne. Szerintem sokan előreléptek idén. Nyilván az élmezőny Mr. Kiegyensúlyozottsága Lewis Hamilton, aki mindenképp ott van az elejében, akár elsőként, akár másodikként. Aztán ott van a Red Bullban Max [Verstappen], aki szintén mindig az élbolyban szerepel, szóval ő is esélyes. Aztán ahogy Charles [Leclerc] idén teljesített a Ferrarival… de úgy érzem, ő egy kicsit több hibát elkövetett, szóval nem raknám a legelsők közé. Aztán igen, talán magamat! Nehéz nem magadat mondani, de egyúttal nehéz is bemondani saját magadat, mert szemétnek tűnsz emiatt. Mondjuk úgy, hogy Lewist, Maxet és magamat raknám az első három helyre. De egy orrhosszal magamat előbbre!” – utalt viccesen vélhetően a saját nagy orrára is az ausztrál.

A jövőre már a McLarent erősítő versenyző külön is kitért arra, hogy egykori Red Bull-os csapattársa, Verstappen mennyit javult az utóbbi években: „Úgy gondolom, egyértelműen nagyot fejlődött 2016-ban, majd 2017-ben. Azt is érzem, hogy amikor a szélesebb gumik és az egyéb változtatások bejöttek 2017-ben, amitől nagyobb lett a tapadás, szintén passzoltak hozzá. Már addig is jól teljesített, de azok az autók végképp jobban kedveztek neki. Mindenki azt mondja, ő volt az egyik legjobb gokartos, márpedig ott mindig sok a tapadás, szóval úgy gondolom, talán szereti, ha igazán az aszfalthoz tapad az autó. Szóval 2017-ben már megvolt a sebessége, de voltak még hibái, amiket ki kellett szűrnie, ahogy még valamennyire 2018-ban is. De amint megszabadult ezektől, elképesztően magas szintre jutott a kiegyensúlyozottság terén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: