DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Karácsony előtt dönt Albonról a Red Bull

Noha Helmut Markóék szerint is az Abu Dhabi Nagydíj volt a brit-thai pilóta idei legerősebb versenye, a teljes szezon adatait megnézik, s csak azt követően döntik el, mi legyen a sorsa.

Továbbra sem dőlt el, hogy kié lesz a Red Bull második ülése 2021-ben. A versenyfutás az azt idén birtokló Alexander Albon és a Racing Pointtól távozó Sergio Perez között zajlik: utóbbi futamot is nyert 2020-ban, míg a brit-thai csupán két dobogós helyezést tudott felmutatni azzal az autóval, amellyel Max Verstappen olykor a Mercedeseket szorongatta – igaz, épp a hétvégi Abu Dhabi Nagydíj erősen sikerült számára. A Sky F1 bokszutcai riportere szerint az energiaitalosok Perez mellett tették le a voksukat, de Albont is megtartanák teszt- és tartalékpilótaként, Helmut Marko szerint viszont még nem született döntés – de rövidesen fog:

albon-dppi-abudhabi



„Ez volt az egyik legjobb versenye. De így is átgondoljuk és még karácsony előtt meghozzuk a döntésünket. Át kell néznünk az összes adatot. Rengeteg dolgot kell figyelembe vennünk” – idézi a Motorsport.com a Red Bull tanácsadóját, akihez hasonló gondolatokat fogalmazott meg Christian Horner csapatfőnök is:

„Mindig mondtuk, hogy elmegyünk az idény végéig, s csak akkor hozzuk meg a döntésünket. Alexnek talán ez volt a legerősebb hétvégéje, ami biztató számára, de most már teljes képünk van a szezonjáról, a következő napokban pedig meg is hozzuk a döntést. Nyilván rengeteg adatunk van a különböző pályákról, átrágjuk magukat ezeken, leülünk, aztán meghozzuk a megfelelő döntést.”

Horner hozzátette: Albon az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon pontosan azt tette, amit várnának tőle, azaz megnehezítette a Mercedesek életét azzal, hogy közel maradt hozzájuk. „Egyértelműen ezt szeretnénk látni, mert ez az egyetlen módja annak, hogy nyomás alá helyezzük a Mercedest, hiszen ha például megosztották a stratégiáikat, akkor védtelenek voltunk. Most viszont a verseny végén Alex közelíteni tudott hozzájuk. Nyilván a biztonsági autós fázis után kicsit veszített, miután ugyanarra a stratégiára került a futam végéig. De úgy gondolom, Alex jó versenyt futott és erős hétvégéje volt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: