DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Horner: Talán ez volt Alex legerősebb futama

Elismerően beszélt negyedik helyen befutó versenyzőjéről a Red Bull F1-es csapatfőnöke, aki szerint rövidesen döntést hoznak a brit-thai sorsáról. Verstappen teljesítményét sem győzte dicsérni.

Erős versennyel zárta a 2020-as Formula-1-es idényt a Red Bull: Max Verstappen győzött Abu Dhabiban, míg Alexander Albon a negyedik helyen ért célba, a végén még Lewis Hamiltont is megközelítve. Az üléséért küzdő brit-thai pilóta is elégedetten nyilatkozott a versenyéről, de azt nem tudta megmondani, hogy mit jelent mindez a jövőjére nézve. Főnöke, Christian Horner szavai viszont talán bizakodással tölthetik el:

albon-redbull-abudhabi



„Alex nagyon jó munkát végzett ma, összességében ez volt talán a legerősebb hétvégéje a szezonban” – értékelt Horner a Sky Sports kameráinak. „Jó verseny futott, és nyomás alá helyezte Lewist a végén. Most egy teljes csomag információ áll a rendelkezésünkre, amit elemzünk és eldöntjük, mit fogunk csinálni. Nem fog ez sokáig tartani, és ti fogtok először tudni róla.”

A Red Bull csapatfőnöke persze Verstappen teljesítményét is dicsérte: „Ez volt a legjobb statikus versenyünk egy jó ideje. 2013-ban fordult elő utoljára, hogy mi vagy bárki legyőzte itt a Mercedest, Max viszont egész hétvégén sebészi pontossággal vezetett. Bármivel is álltak elő, neki volt válasza rá. Mindig jó megnyerni az utolsó futamot, mert az megalapozza a telet, hiszen átvihetjük a lendületet.”

Horner hozzátette: a mostani eredmény a bizonyítéka a Milton Keynes-ben dolgozók kemény munkájának. Azt viszont nem tudta megmagyarázni, minek volt köszönhető a jó szereplésük Abu Dhabiban – igaz, érzése szerint már a múlt héten a Szahíri GP-n is erős versenyt futhatott volna Verstappent, ha nem esik ki az első körben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: