DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Albon: Én most hazamegyek, aztán meglátjuk

Alexander Albon végre értékelhető eredményt ért el a Red Bull volánja mögött, talán pont akkor, amikor a leginkább szüksége volt rá. Hamarosan hazaindul, aztán jön, aminek jönnie kell.

A szombati kvalifikáción az ötödik helyet szerezte meg Alexander Albon, majd a versenyen Lando Norrist a pályán megelőzve a negyedik pozícióban ért célba, ami – végre – egy értékelhető teljesítmény a thaitól.

Azonban annak fényében, hogy Max Verstappen szombaton és vasárnap is az élen végzett, már nem biztos, hogy Christian Hornerék annyira elégedettek lennének Albonnal, sőt, talán az is lehet, hogy már rég meghozták a döntésüket, csak kivárnak annak bejelentésével, így nem sokat nyom a latba a mai negyedik hely.



Albon elmondta, saját részéről elégedett a szezonzárón elért negyedik helyével: „Ez egy jó eredmény. Ha lett volna még néhány köröm, talán egy előzéssel is megpróbálkozhattam volna. A rajtot követően kissé küszködtem a kemény keverékeken, a végén viszont egy kicsit benne hagytam a gumikban” – mondta a Sky Sports-nak Albon.

A jövőjét firtató kérdésre egy egyszerű „nem tudom”-mal válaszolt a Red Bull versenyzője, akinek a helyére leginkább Sergio Perez pályázik, a mexikói motorcsere miatt az utolsó sorból rajtolt, ám mégis technikai hiba miatt esett ki a versenyből.

„Nem tudok erre a kérdésre választ adni egyelőre. Részemről szerettem volna egy jó versenyt magam mögött tudni, most pedig hazamegyek a családomhoz karácsonyra, aztán meglátjuk, mi lesz.”

Alexander Albon végül csak a hetedik helyet szerezte meg a világbajnoki tabellán, 105 pontot gyűjtve, a két Mercedesen és csapattársán kívül még Sergio Perez, Daniel Ricciardo és Carlos Sainz is előtte zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: