DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: A végére kicsit kiengedtem

Max Verstappen magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon. A Red Bull-ost megközelíteni sem tudták a Mercedesek, aki a végén kicsit lazábbra vette a versenyt.

A Red Bull holland versenyzője a versenyt végig vezetve, a pole-pozícióból indulva húzta be a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, mely a szezon egyik legfelejthetőbb futama volt, persze nem Verstappen számára.

„Nagyszerű verseny, jó volt a tempónk. A végére kicsit kiengedtünk, de jó, hogy így fejeztük be a szezont, imádtam” – mondta a leintést követően Max Verstappen, aki mindössze nyolc ponttal maradt le Bottastól az összetettbeli második helyről.

verstappen-redbull-abudhabi-1



„Nagyon élveztem az egész hétvégét, már tegnap is jók voltunk, ma pedig jól sikerült a verseny is. Az első kanyar után már csak a gumikra kellett figyelnem. Az autónak jó volt az egyensúlya, élveztem az egészet, ma minden sikerült.”

„Ha az élről indulhatok, onnan sokkal könnyebb a dolgom, mivel én diktálhatom a tempót. Láttam, hogy a vége felé a Mercedeseknek is visszaesett a tempója, onnantól pedig én is kicsit már könnyedebbre vettem a figurát. Volt némi forgalom a lekörözéseknél, de összességében nagyon erős versenyt zárt a csapat.”

Max Verstappen a végén nem csatlakozott a Mercedesekhez a „fánkozásban”, ezt pedig Martin Brundle számon is kérte rajta: „Örülök neki, hogy nyertem, aztán kiélvezem a dobogós pillanatokat, aztán pedig azt, hogy végre haza mehetek” – nyilatkozta a futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: