DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: A Red Bull már a héten bejelenti Perezt

Úgy hírlik, Alexander Albon szezonzárós teljesítménye ellenére is az a döntés született, hogy leigazolják a Racing Pointtól távozó mexikóit – igaz, a brit-thai pilótának sem engednék el a kezét.

Hetek óta egyértelműnek tűnik, hogy a Red Bull Alexander Albon és Sergio Perez közül választ csapattársat 2021-re Max Verstappennek – igaz, egy ideig állítólag Nico Hülkenberg neve is benne volt a kalapban. Az idei teljesítmény alapján egyértelműen Perez felé billenne a mérleg nyelve, hiszen negyedik lett a vb-összetettben, a Szahíri Nagydíjat ráadásul meg is nyerte, miközben Albon rendre elmaradt holland kollégájától, s mindössze két dobogós helyezést tudott felmutatni.

perez-dobogo-racingpoint-szahirgp-1



Az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon viszont Albon talán idei legerősebb produkcióját nyújtotta azzal, hogy negyedik lett, miközben Perez Racing Pointja megadta magát: a brit-thai és főnöke, Christian Horner is elégedett volt. Ennek ellenére úgy hírlik, hogy az energiaitalosok a mexikói mellett teszik le a voksukat: Ted Kravitz, a Sky Sports bokszutcai riportere a futamot követő Ted’s Notebook című adásában árulta el, hogy tudomása szerint már a következő héten meg is erősíthetik ezt – viszont Albon kezét sem engednék el:

„Akár már a jövő héten megtörténhet a bejelentés, hogy Sergio Perez csatlakozik a csapathoz” – mondta Kravitz. „Alex Albon pedig teszt- és tartalékversenyzőként marad. Úgy tűnik, Christian Hornernek és Helmut Markónak sikerült meggyőznie Dietrich Mateschitzet, aki meg akarta őrizni a bizalmát Albonban, hogy szerződtessék le Perezt. Úgy látszik, nincs mit veszíteniük Perezzel. Megnézhetik, mire mennek vele, aztán ha nem tudja elvégezni a rá kiszabott munkát, Alex még mindig ott lesz nekik tartaléknak. Ez tűnik az elegáns megoldásnak, amit a Red Bull választhatott.”

A Red Bull ülése mellett két hely kiadó még hivatalosan a rajtrácson, bár Lewis Hamilton mercedeses maradása csak formalitásnak tűnik, s a hétszeres világbajnok karácsonyig le is zárná az ügyet, ahogy az is biztosra vehető, hogy Yuki Tsunoda kerül Danyiil Kvjat a helyére az Alpha Taurinál: az orosz nem is érti, hogy miért nem közölték még vele a kirúgását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: