DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjatot zavarja, hogy még nem rúgták ki

Az orosz nem érti, hogy a Red Bull vezetősége miért nem közölte még vele a nyilvánvaló tényt. Elmondása szerint szabadon igazható 2021-re, de könnyen lehet, hogy inkább kihagy egy évet.

Danyiil Kvjat 11. helyen zárta az Abu Dhabi Nagydíjat, így pont nélkül fejezte be a vélhetően utolsó futamát az Alpha Tauri színeiben és összességében a Formula-1-ben. Ugyanis minden jel arra mutat, hogy jövőre már Yuki Tsunoda lesz Pierre Gasly csapattársa, bár Kvjat saját bevallása szerint erről még mindig nem kapott hivatalos értesítést, amit nem is teljesen ért a Red Bull vezetősége részéről – minderről az Autosportnak beszélt az idényzáró helyszínén:

kvjat-alphatauri-rb-abudhabi-1



„Szeretnék visszatérni, mert úgy érzem, a megfelelő környezetben, a megfelelő emberek társaságában és a megfelelő autóban ülve rendkívül versenyképes lehetek, és még sokat adhatok. Természetesen hálás vagyok mindenért, ezekért az évekért. Nagyszerű szakasza volt a pályafutásomnak ez a két év a csapatnál. Fantasztikus volt, lenyűgöző a csapat. De kár, hogy még csak azt sem mondhatom el, hogy itt leszek-e vagy sem jövőre. Kicsit vicces is ez, hogy itt beszélgetek veletek erről. Még mindig nem közölték velem hivatalosan a hírt. Ez van.”

Kvjatot egyszer már kirakta a Red Bull a kötelékeiből, 2019-ben azonban visszafogadták őt. Arra a kérdésre, hogy most tényleg véget ér-e a kalandja az energiaitalosokkal, így felelt a pilóta: „Sose mondd, hogy soha, erre megtanított az élet. De tény, hogy elég sok ideje együtt vagyunk már szünetekkel. A szerződésem erre a két évre szólt, minden továbbiról Helmut Markót kell kérdezni.”

Ami a 2021-es terveket illeti: az orosz egyelőre még nem döntött, de nem tartja kizártnak, hogy egy évet kihagyjon, s inkább a 2022-es F1-es visszatérésre fókuszáljon: „Nyitott vagyok sokféle ötletre, semmire nem mondok még nemet. Jövőre versenyzési szempontból talán kiveszek egy év pihenőt, de meglátjuk. Ha valami tényleg nagyon jó kerül elő, akkor átgondolom, hogy igent mondjak. Máskülönben arra fogunk koncentrálni, hogy 2022-ben visszatérhessek a Formula-1-be.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: