DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Albont talán a jó időmérője sem menti meg

Mindenki találgatja, lesz-e helye Alexander Albonnak a jövő szezonban a Red Bullnál. Abu Dhabiban ismét négy hellyel kikapott a kvalifikáción Max Verstappentől, pedig ő maga úgy érzi, az egyik legjobb időmérője volt.

Nem vallott szégyent, de igazából nem is javított a maradási esélyein az energiaitalosok második számú pilótája Abu Dhabiban, az ötödik rajtkockát ugyan megszerezte és ezúttal a hátránya sem olyan borzalmasan nagy a pole-pozíciót megkaparintó Max Verstappen mögött, de 2020 egésze úgy telt el, hogy általában köze sem volt a holland tempójához.

Az első Q3-as gyorskörök után alig két tizeddel maradt el az akkor még élen álló Valtteri Bottas mögött, a második kísérleténél azonban túlzottan elhasználta a gumikat a kör első felében. Így a hajrában még Lando Norris is beférkőzött elé, így maradt számára a harmadik rajtsor.

Albon időmérője erős közepes, de még mindig messze Verstappen szintjétől


A thai pilóta így is elégedett saját teljesítményével. „Őszintén szólva, nem is volt ez olyan rossz kvalifikáció, sőt, úgy érzem, ebben az évben az egyik legversenyképesebb időmérő edzésemet zártam. Csak a második Q3-as kifutásom miatt van bennem egy kis hiányérzet, mert sokáig még jobbnak nézett ki a helyzet, de túl keményen nyomtam a kör elején, a végére pedig elfogytak az abroncsok” – értékelte a szombat délutánt Alexander Albon a Sky Sports adásában.

„Az autó remek volt, egészen közel jártam az élmezőnyhöz. A Mercedesek, a várakozásoknak megfelelően nagyon gyorsak voltak, de összességében ez egy jó hétvégém eddig, most az a dolgom, hogy már a versenyre összpontosítsak” – tette hozzá Albon. Ralf Schumacher szerint Valtteri Bottasnak igencsak inog az ülése a jövő évet tekintve, ez a megállapítás azonban Alexander Albonra többszörösen igaz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: