DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kvjat: Ezt a kérdést Markónak tegyék fel

Danyiil Kvjat utolsó F1-es versenyére készül, legalábbis a 2021-es szezont szinte biztos, hogy kihagyja. A csapat részéről még nem érkezett ezt illetően bejelentés, de az orosz nem tagadta sorsát.

Azok után, hogy Danyiil Kvjat 2019-ben harmadik alkalommal lett a Toro Rosso – ma már Alpha Tauri – pilótája, most elérkezett a harmadik búcsú ideje is. Mindenki jó ideje kész tényként kezeli, hogy az orosz jövőre nem lesz a mezőny tagja, a hivatalos bejelentés azonban a mai napig nem érkezett meg.

Az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján az Alpha Tauri pilótájának fel is tettek egy kérdést, amire úgy válaszolt, hogy ezt inkább a feletteseinek kellene feltenni: „Igen, ez engem is jó ideje foglalkoztat. Őszinte leszek, fogalmam sincs, miért telik ennyi időbe, hogy kijöjjenek ezek a hírek. Hogy úgy mondjam, folytattunk némi előzetes beszélgetést ezt illetően. Hamarosan megtudjátok, hogy mi is a döntés, de szerintem jobb lenne, ha ezt a kérdést Helmutnak tennétek fel” – utalt a Red Bull főtanácsadójára, Dr. Helmut Markóra Kvjat a Formula.hu jelenlétében tartott sajtótájékoztatón.



„Nem szeretnék semmit sem kizárni, ami a jövőmet illeti, de először természetesen számba vesszük a menedzseremmel, hogy milyen opcióim is vannak. Sok dologra nyitott vagyok, de előbb be szeretném befejezni ezt a szezont és csak utána akarok ezzel foglalkozni.”

Az orosz versenyző korábban már elmondta, hogy minden erejével arra koncentrál, hogy 2022-ben ismét visszatérhessen a száguldó cirkuszba, ezt most megerősítette: „Abban az esetben, ha ülés nélkül maradnék 2021-re, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy 2022-ben ismét a Formula-1-ben versenyezhessek, jelenleg pedig számos opció rendelkezésemre áll.”

A sajtótájékoztató végén megkérdezték Pierre Gaslyt, hogy Yuki Tsunoda állítólagos érkezése mennyiben bonthatja meg a csapaton belüli dinamikát: „Nem igazán. Tudom, mi a dolgom és nem igazán számít, hogy ki ül a garázs másik oldalán. Legalábbis részemről ez a vélemény, én mindig próbálom a legjobb eredményt szállítani a csapatnak.”

„Jó volt Danyiillal egy csapatban versenyezni, sok tapasztalatot szereztem ez idő alatt és azt hiszem, hogy kihoztuk egymásból a maximumot, ami a csapatnak is segített előrelépni. Mást nem tudok elmondani a második versenyzőnkről, ez a Red Bulltól függ. Saját magammal szemben vannak elvárásaim és én erre akarok koncentrálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: