DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kvjat: Egy jó autóval a vb-címért küzdenék

Danyiil Kvjat úgy érzi, többre lenne hivatott a Formula-1-ben, ehhez pedig csak egy jobb autóra lenne szüksége. Megadta magának az esélyt a visszatérésre jó teljesítményével.

A hétvégi Szahíri Nagydíjon idei legjobbját nyújtotta az orosz Danyiil Kvjat, aki a hatodik helyet szerezte meg a kvalifikáción, majd a versenyen hetedikként ért célba az Alpha Taurival. Bár tisztában van vele, hogy ez sem menti őt meg attól, hogy jövőre ne legyen az F1-ben, úgy érzi, mindent megtett azért, hogy később visszatérhessen.

„Ez egy kemény sport, a kihívás pedig szintén hatalmas és a politika is szerepet játszik, ez normális. Úgy gondolom, hogy többre vagyok hivatott az F1-ben, ha megkaphatnám a lehetőséget, akkor a világbajnoki címért tudnék harcolni” - olvashatók Kvjat magabiztos szavai a GP Fans oldalán.



„Ebben a sportban minden az időzítésről szól, nekem pedig olykor sikerült jól időzítenem, máskor azonban nem. Annak mindenképp örülök, hogy most ennyire erős hétvégét teljesítettem, mert ez egy friss emlék lesz az emberekben rólam, így talán visszatérhetek valakikkel 2022-ben.”

„Az év legerősebb versenyét produkáltam a magam részéről, de nem volt szerencsénk. Voltak, akik kockáztattak, mi nem így tettünk, próbáltuk tartani magunkat a tervünkhöz. Elégedett vagyok magammal és az eredménnyel, de amikor azt látom, hogy a Renault és a Racing Point ott van a dobogón, akkor kissé csalódott vagyok az elszalasztott esély miatt.”

„Ugyanakkor mi mindent jól csináltunk, ez is csak egyike volt azoknak a napoknak, mikor nem a mi kezünkre játszottak a dolgok” - mondta az orosz, aki utoljára a 2019-es Német Nagydíjon állhatott fel a pódiumra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: