DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az „év köre” sem menti meg Kvjat ülését

Saját bevallása szerint idei legjobb kvalifikációs körét rakta össze Szahírban az orosz F1-es pilóta, aki azonban tudja, hogy ennek ellenére sincs maradása 2021-re az Alpha Taurinál.

Nem csak Charles Leclerc okozott pozitív meglepetést a Formula-1-es Szahíri Nagydíj időmérő edzésén: Danyiil Kvjat a remeknek mondható hatodik helyen végzett, három pozícióval megelőzve a másik Alpha Tauriban ülő Pierre Gaslyt. Az orosz versenyző szerint ez volt szezonbeli legerősebb időmérős teljesítménye:

kvjat-alphatauri-szahir-day2



„Remek és tiszta edzés volt” – idézi szavait a PlanetF1.com szakoldal. „Az elején trükkös volt a helyzet a forgalommal, de a Q3-ban egy szép rendezett kört futottam, elégedett vagyok magammal. Nyugodt és problémamentes napunk volt, ennek köszönhetően pedig igen előkelő helyről rajtolhatunk. Talán ez volt idén a legjobb köröm időmérőn.”

Kvjat ugyanakkor tudja, hogy egy jól sikerült kvalifikáció nem változtat a helyzetén, hiszen bár még nem hivatalos, minden bizonnyal Yuki Tsunoda veszi majd át a helyét 2021-ben (a japán ráadásul szombati F2-es győzelmével immár biztosan megszerezte az ehhez szükséges licencpontokat).

„Úgy vélem, az esélyek nagyon soványak, és ezt már elfogadtam egy ideje” – nyilatkozta Kvjat a MotorsportWeek.com hasábjain. „Ez az egyetlen elérhető ülés pillanatnyilag az F1-ben, ők pedig fiatal versenyzőket akarnak pártfogolni, ezt hallottam legutóbb. Ez rendben van, nem élek álomvilágban. Tudom, hogy ez így működik, és ez szerintem így normális.”

„Egyszerűen csak igyekszem mindent beleadni az utolsó versenyeken és időmérőkön, vagyis az igazán lényeges eseményeken, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Ez is egy olyan edzés volt, ami emlékeztetett, hogy képes vagyok a megfelelő teljesítményre, s ha jövőre nem is leszek az F1-ben, akkor a legjobbamat fogom nyújtani, hogy 2022-ben még éhesebben térhessek vissza, s egy olyan helyen, ahol megmutathatom a bennem rejlő potenciált.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: