DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brawn: Russell világbajnok alapanyag

Az F1 motorsport-igazgatója is csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a fiatal brit mercedeses beugrásáról: a szakember szerint a végeredmény ellenére nem kell csalódottnak lennie a pilótának.

Bár a csapat elképesztő bokszutcai bakijának és a későbbi defektnek köszönhetően csupán a kilencedik helyen ért célba a Formula-1-es Szahíri Nagydíjon, George Russell így is derekasan helytállt Lewis Hamilton helyetteseként a Mercedesben, hiszen a pole-ról mindössze 26 ezreddel csúszott le, s az említett malőrig simán vezette a versenyt. A britet méltatók sorához csatlakozott Ross Brawn, az F1 motorsport-igazgatója is, aki a Formula1.com honlapon vezetett szokásos blogjában kitért Russellre (többek között a győztes Sergio Perez mellett):

russell-mercedes-szahir-1



„George-nak a csalódáskeltő végeredmény ellenére is abszolút pozitívan kell tekintenie erre a hétvégére. Kivételes teljesítményt nyújtott rendkívül nehéz körülmények között. Mindig is azt gondoltam róla, hogy egy jó pilóta. Már ezeken a hasábokon is írtuk, hogy mennyire jónak tűnik, de sosem tudhattuk, hogy megvan-e benne az az utolsó pici extra tempó, ami briliáns versenyzővé tesz. George megmutatta, hogy rendelkezik ezzel – és egy új sztár született” – visszhangozta Toto Wolff véleményét Brawn.

„Nincs kétség felőle, hogy F1-es világbajnok alapanyag. Egyetlen hibát sem követett el egy kihívást jelentő helyzetben, és minden probléma a csapatnak volt köszönhető, nem neki. Kifogástalanul vezetett, amíg meg nem fosztották a győzelemtől. Nagyon frusztrált, hogy nem tudott nyerni, de szerintem nem kellene annak lennie. Most már a legmagasabb szinten jegyzik: bárkinek is voltak kétségei, ezek eltűntek, egyértelműen kivételes pilóta.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: