DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Wolff: Egy új sztár született

Bár a szívük szakadt meg, hogy kétszer is elbukta a győzelmet önhibáján kívül, a Mercedes csapatvezetője szerint nem ez volt az utolsó alkalom, hogy George Russell az első helyért küzdhetett.

Kis híján szenzációs eredmény született George Russell első mercedeses futamán, amelyet a koronavírus-fertőzés miatt távolmaradó Lewis Hamilton helyére beugorva teljesített. A Szahíri Nagydíjon már a startnál az élre állt, és simán vezetett is, mígnem a második bokszkiállásánál egy rádiós hiba miatt Valtteri Bottas első abroncsai kerültek fel az autójára, így újból ki kellett állnia. Még innen is nyerhetett volna, a hajrában viszont defektet érzékeltek nála, így újfent gumit kellett cserélnie, s végül csupán kilencedik lett – viszont azt legalább megtarthatta, mert csak a Mercedes kapott pénzbüntetést a gumis szabálysértésért.

russell-mercedes-szahir-day3



Russell érthető módon csalódott volt, hogy kétszer is elbukta a győzelmet, de Toto Wolff Mercedes-főnök szerint nagyon büszke lehet rá, amit Bahreinben nyújtott, s nem ez volt az utolsó alkalom, hogy az első helyért harcolhatott:

„Természetesen nagyon érzelmes pillanatok voltak ezek, hiszen ha ez az első futamod a Mercedesszel, amelyet ráadásul fantasztikus versenyzéssel meg kellett volna nyerned, akkor ott nem sok mindent lehet mondani. De nem ez lesz az utolsó próbálkozása arra, hogy futamot nyerjen: egyszerűen csak nem jött össze a tündérmeseszerű kezdés ma, de azt kell mondanom, hogy egy új sztár született” – fogalmazott Wolff a versenyt követő sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is részt vett.

A világbajnok istálló csapatvezetője szerint így is Hamilton a mezőny legjobbja, de vasárnap ismét bebizonyosodott, hogy érkeznek a fiatalok: „Úgy vélem, Lewis az abszolút mérce. Ezt mutatják az eredményei, amelynek közelében sincs senki. Ma viszont láthattuk, hogy érkezik az új generáció, amely nagyon erős lehet. Nagyon fiatalok még, a húszas éveik elején járnak, szóval a határ a csillagos ég.”

Wolff azt is megerősítette, hogy amennyiben Hamilton az Abu Dhabi Nagydíjon sem tud rajthoz állni, ismét Russell kap lehetőséget: „Ha a tesztje negatív, akkor ez az ő autója, és biztosan remek versenyt fog futni. Ha a teszt pozitív, akkor újra George ül majd az autóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: