DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn: A Racing Point gondolkodjon el a döntésén

Ross Brawn szerint tragédia lenne, ha Sergio Pereznek nem jutna F1-es ülés 2021-ben és a Racing Pointnak át kellene gondolnia azt, hogy kiteszik őt a csapatból Sebastian Vettel kedvéért.

Ross Brawn, a Formula-1 motorsport-főnöke szerint szenzációs teljesítményt nyújtott a hétvégi Szahíri Nagydíjon Sergio Perez és bizony a Racing Pointnak el kellene gondolkodnia azon, hogy milyen döntéseket hozott csapatként - igaz, azt nem tette hozzá, hogy személy szerint Lawrence Stroll volt az, aki Perez helyett Sebastian Vettelt igazolta le 2021-re, nem Otmar Szafnauer, vagy a csapat jelenlegi szakmai vezetése.

perezinho



"Ez egy nagyon megérdemelt futamgyőzelem volt Checo számára" - írta Brawn a szokásos futamösszegzőjében a Formula-1.comon. "A legutóbbi értékelőmben azt írtam, hogy a Racing Pointnál úgy érezhetik, hogy alulteljesítettek, hát most ezt kijavították. Checo brilliáns munkát végzett és mi mind látni akarjuk őt jövőre is, tragédia lenne, ha nem kapna autót" - tette hozzá Brawn. Perez egyébként legutóbb már úgy nyilatkozott, hogy megbarátkozott azzal, hogy 2021-ben parkolópályára kerül - nem úgy tűnik, hogy a Red Bull őt akarja, hiszen Alexander Albont még mindig nem rúgták ki, sőt, a legfrissebb hírek szerint George Russellnél érdeklődtek.

"A csapatnak muszáj elgondolkodnia a döntésein, amiket meghozott, hogy elveszíti Checót, amikor ilyen jól vezet. Abban biztos vagyok, hogy a helyére érkező Sebastian Vettel erősebb lesz, mert most gödörben van, de Checo egy garantáltan jó választás. Érdekes lesz látni, hogy ez a dolog hova fejlődik. Bizonyos értelemben Sebnek most egy elég nagy űrt kell betöltenie még akkor is, ha ő egy világbajnok" - tette hozzá Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: