DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Irreleváns volt az én versenyem

A Ferrari négyszeres világbajnoka az F1-es Szahíri Nagydíjon is csak küszködött, így végül pontot sem szerzett. Viszont örül Sergio Perez és jövő évi csapata, a Racing Point sikerének.

Mindössze a 12. helyen látta meg a kockás zászlót vasárnap Sebastian Vettel, azaz ismét nem szerzett pontot a Ferrarival. A futam utáni értékelésében elmondta: egyszerűen túl lassúak voltak, ráadásul a kerékcserék sem voltak tökéletesek, bár ez utóbbinak a gyenge tempó miatt nem tulajdonított túl nagy jelentőséget. Igaz, összességében a saját versenyének sem, hiszen Sergio Perez sikere és George Russell drámája elvitte a show-t a Szahíri Nagydíjon:

vettel-ferrari-szahir-1



„Az én versenyem kissé irreleváns volt” – mondta erről nevetve Vettel a Sky Sports kameráinak. „Elég lassúak voltunk. Nem tudtam az előttem haladókkal tartani és csatázni. Még szélárnyékkal és DRS-sel sem igazán nyertem semmit az egyenesekben. Egész futamon védekeztem, s a végén felrakott lágy gumikból sem tudtam profitálni. A bokszkiállások nem jelentettek nagy különbséget, mert a végén a biztonsági autó ugyanis nullázott mindent.”

A Racing Point révén Vettel jövő évi csapata nyert, amely 2021-ben már Aston Martinként fog futni, így a négyszeres világbajnok érthetően örült a sikerüknek: „Nyilván furcsa verseny volt a mai a biztonsági autóval és a többivel. Nem tudom, mi történt, de egyértelmű, hogy a Racing Point erős. Már várom, de egyelőre ezt a fejezetet szeretném lezárni, és ez eléggé fájdalmasnak tűnik. Próbáltam ma is mindent, amit tudtam, de nehéz volt.”

A német egyúttal Perezről (akinek a helyét foglalja el jövőre) és Russellről is szót ejtett: „Gratulálok Sergiónak, nagyon örülök neki. George-ot pedig sajnálom. Amennyire tudom, végig vezetett. Megszerezte az első pontjait, de bárcsak más kimenetele lett volna a futamnak számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: