DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: A legjobb, ha folytathatom jövőre, de…

Hiába nyerte meg az F1-es Szahíri Nagydíjat, pillanatnyilag még nincs ülése 2021-re a mexikói pilótának, aki azonban eltökélt, hogy legkésőbb 2022-ben újra a mezőnyben szerepeljen.

Sergio Perez karrierje 190. Formula-1-es futamán – ezzel egyébként jócskán átadta a múltnak Mark Webber korábbi vonatkozó rekordját – első győzelmét aratta, köszönhetően a Mercedesek bokszutcai bakisorozatának. A mexikói a Racing Pointnál eltöltött utolsó előtti versenyén tudott nyerni, ráadásul lehet, hogy az F1-ből is távoznia kell az évad végén, ugyanis pillanatnyilag nincs szerződése 2021-re. A jövő évet illetően a Red Bull az egyetlen opciója, amennyiben az energiaitalosok nem szavaznak tovább bizalmat Alexander Albonnak, de Perez már nyíltan beszélt egy egyéves kihagyás lehetőségéről is.

perez-racingpoint-szahir-zaszlo-1



Amikor a szahíri győzelmét követő FIA-sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is jelen volt online formában – arról kérdezték, változtat-e bármit a jövőt érintő lehetőségein és a tervein a mostani siker, így felelt Perez:

„Mindig mondtam, hogy megvan a kockázata annak a karrierem jelenlegi szakaszában, ha kihagyok egy évet, hogy meglesz-e még bennem az akarat a visszatérésre vagy úgy döntök, hogy befejezem. A mai nap és az utóbbi néhány verseny után eltökélt vagyok az iránt, hogy itt legyek – akár jövőre lesz ez, akár egy évvel később. Már most van néhány jó lehetőségem 2022-re. A legjobb opció az lenne, ha jövőre is folytathatnám, de ha abba is kell hagynom jövőre, az sem katasztrófa, vissza tudok térni 2022-ben. A szabályok olyan jelentős mértékben fognak változni, hogy ez szerintem nem jelente nagy hátrányt, hamar fel lehetne venni a tempót.”

„De meg vagyok békélve magammal és a helyzettel: ahogy Esteban [Ocon, aki mellette ült a második helye révén] is említette, előfordul, hogy ilyen kaliberű versenyzők maradnak ülés nélkül. Ilyen a Formula-1, olykor kemény tud lenni, sajnos nem mindig a legjobb pilóták szerepelnek itt. De tovább nyomjuk, továbbra is jól teljesítünk, szerintem ez a legjobb módja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: