DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Nem zsarolja Russell-lel Hamiltont a Mercedes

Toto Wolff csapatfőnök szerint a beugró brit teljesítménye semmilyen kihatással nem lesz a hétszeres világbajnokkal folytatott tárgyalásokra, ahogy jelen állás szerint a 2021-es felállásukra sem.

Bár végül a Mercedes hibáinak köszönhetően csupán kilencedik lett, parádésan sikerült George Russell beugrása a világbajnok csapatnál: a pole-ról épp csak lemaradt, a versenyen pedig végig vezetett a bokszutcai malőrig. Sokakban felmerült, hogy a brit teljesítményét látva a Mercedes leigazolhatná őt 2021-re a szerződéssel rendelkező Valtteri Bottas helyére, Toto Wolff csapatfőnök szerint viszont erre nincs esély – legalábbis jövőre:

russell-bottas-mercedes-szahir-day3



„Ő a Williams pilótája, és aláírt szerződése van a Williamsszel, a mi párosunk pedig Valtteri és Lewis” – jelentette ki a Szahíri Nagydíjat követő sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is jelen volt. „Szóval jelenleg nem látom ennek reális esélyét 2021-re. De megértem, hogy érdekes helyzet lenne, ha mindketten a csapatban lennének, s talán őrült menet lenne mindannyiunk számára. Talán a jövőben meg is valósul ez nálunk.”

Arra a felvetésre, hogy legalább egy 2022-es Mercedes-ülést garantál-e a bahreini produkció Russellnek, Wolff így reagált: „George mindig is a Mercedes versenyzője volt. Most a Williams pilótája, és büszkék lehetnek arra, ahogyan ma teljesített. És tudni fogják, hogy a Williamsben is az ő körei jelentik a mércét. Meglátjuk, mit hoz a jövő, még nem döntöttem el, mit jelent ez számunkra.”

Az is felmerült, hogy Russell teljesítményét esetleg felhasználhatja a Mercedes a Hamiltonnal elhúzódó egyeztetések során akár a fizetése lejjebb alkuvására – hiszen a hétszeres világbajnoknak még mindig nincs szerződése 2021-re –, Wolff szerint viszont ez marhaság:

„Ez két különböző dolog. Lewis nyolc éve a csapatnál, nagyszerű sikereket értünk el vele, ő a csapatunk tagja. És már a hétvége előtt is elmondtuk: bármi is történik itt, az nem fogja befolyásolni vagy megváltoztatni a tárgyalásainkat. Nem lenne fair ez vele és velünk szemben sem. Mert alakulhatott volna ellenkezőleg is a hétvége, ha George-nak nem lett volna jó a tempója, s akkor Lewis mondhatta volna, hogy ’várjunk csak, ezt a javamra fordíthatom’. A mi kapcsolatunk jóval túlmutat ezen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: