DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Szabad lesz a verseny, ezzel tartozunk

Harcolhat Russell Bottasszal a győzelemért, vagy a finn mögé rendelik a beugrót? „Elengedjük a pórázt” – ígérte meg Toto Wolff. Bottasnak nincs mit bizonyítania, Russellnek nincs mit vesztenie a Mercedes-csapatfőnök szerint.

Valtteri Bottas az első, George Russell a második rajtkockából kezdi a Szahíri Nagydíjat, miután mindössze 0,026 másodperc választotta el a párost a szombati időmérőn. Egyes vélemények szerint a Mercedes nem szeretné, hogy a remeklő beugró legyőzze a 2021-re leszerződött Bottast, ezért visszafoghatják Russellt – erről beszélt már a pénteki események előtt Marc Surer egykori versenyző –, ráadásul a bajnokság állása is azt támasztja alá, hogy indokoltabb lenne Bottast támogatni: két versennyel a szezon vége előtt csak 12 pontos előnyben áll az összetett második helyén. Mikor viszont a csapatutasítás lehetőségéről kérdezték, Toto Wolff nyílt versenyt ígért.

„Nem fog ilyesmi történni, szabadon versenyezhetnek. Ezzel tartozunk mindenkinek. Elengedjük a pórázt” – idézi a Motorsport a Mercedes csapatfőnökét.



„Az biztos, hogy szoros lesz, de nem látok semmiféle rivalizálást a csapaton belül” – válaszolta Wolff egy másik kérdésre, amely a rutinos Mercedes-pilóta és az új fiú közti vetélkedésre vonatkozott. „Valtteri jól berendezkedett, nincs mit bizonyítania. George dolga egy kicsit könnyebb, mert semmiféle nyomás nem nehezedik rá. Neki veszítenivalója nincs.”

Wolff szerint Russellnek inkább a mögüle induló Red Bull-lal gyűlhet meg a baja: „Verstappen nyilván nem örül annak, hogy az új gyerek indul előle. George van a rosszabb íven, amit múlt hétvégén már láttunk, a fülke pedig túl kicsi számára, a kuplung pedáljai sem az ő kezére és ujjaira vannak méretezve, túl aprók. Ezért az elvárás ugyanaz, mint a kvalifikáció előtt volt, és amit be is bizonyított számunkra. Ahogy már mondtam, meggyőzött, de meg nem lepett” – mondta Wolff, aki az időmérő előtt még csak egy negyedik vagy ötödik helyet várt el a Lewis Hamilton helyére hozott Williams-versenyzőtől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: