DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Wolff az első négybe várta Russellt

Ezzel igyekezett levenni a beugró brit válláról a terhet, ami meg is tette a hatását, hiszen másodikként zárta az időmérőt. A Mercedes-főnök arról is beszélt, miben tér el Hamiltontól.

Egyelőre kiválóan alakul George Russell mercedeses vendégszereplése: a koronavírus-fertőzéssel küzdő Lewis Hamiltont helyettesítő pilóta a második helyen zárta a Formula-1-es Szahíri Nagydíj időmérő edzését, ráadásul mindössze 26 ezredmásodperccel maradt el pole-t szerző csapattársától, Valtteri Bottastól. A világbajnok gárda így ismét elfoglalta az első rajtsort, aminek Toto Wolff csapatvezető természetesen nagyon örült:

russell-mercedes-szahir-day2



„Jó eredmény ez a csapat számára, egy-kettőben vagyunk, kisajátítottuk az első sort egy rövid pályán, amely az egy perc alatti köridők miatt eleve kis különbségeket eredményez. Látható, hogy kevesebb, mint egy tized volt az első és a harmadik között, szóval elégedett vagyok” – mondta el Wolff a szombati nap végén tartott sajtóértekezletén, amelyen a Formula.hu is részt vett.

A mercedeses főnök azt is elmondta, hogyan igyekezett levenni Russell válláról a terhet, s hogy miben különbözik a fiatal brit hétszeres világbajnok honfitársától: „Nagyon érdekes, mert nagyon eltérő személyiségek. Lewis nyilván már jó ideje itt van, rengeteg a tapasztalata, nyugodt srác, és bár George is ugyanolyan higgadt, de sokkal beszédesebb. Úgy vagyunk vele, hogy ’oh, ez más’. Annyira komoly, hogy azt hihetnénk, hogy pénzügyes szakember.”

„De jól beilleszkedett: bár az autóba nem igazán fér be, a körülményekhez képest jól beilleszkedett. A pálya mindenki számára új, és elégedett vagyok a teljesítményével. Jót ebédeltünk James Volwesszal, ahol igyekeztünk róla levenni a nyomást. Azt mondtam neki, hogy ha az első négyben, azaz az első két sorban végez, az már fantasztikus eredmény, de ha egy McLaren vagy Ferrari átugorja, s így csak ötödik lesz, az is remek, semmi többet nem várunk tőle. És úgy éreztem, ezután könnyedebben sétált el.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: