DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mi a helyzet jelenleg Hamiltonnal?

Nagy a csend Lewis Hamilton körül: mióta kiderült, hogy vírusfertőzés miatt kihagyja a hétvégi Szahíri Nagydíjat, azóta csupán információmorzsák érkeztek a hétszeres vb-elsőről. Mik a legfrissebbek?

Hamilton a vírusfertőzés keddi bejelentése óta nem hallatott magáról, kedvenc közösségi médiás platformján, az Instagramon sem adott közre semmit. A csapat sem viszi túlzásba a vele kapcsolatos információszolgálatást, így – ahogyan arra számítani lehetett – különféle pletykák is felröppentek, például arra vonatkozóan, hogy nem is vírusfertőzés az oka a távollétének, sokkal inkább az alkudozás a magára még mindig várató új szerződésével kapcsolatban.

Toto Wolff a Mercedes szombati sajtóértekezletén – amelyen részt vett a formula.hu is – végre beszélt a brit klasszisról, aki szavai alapján nem hagyta el Bahreint és volt már jobb formában is.

00120032__GDE5876
„Néhány napja beszéltünk legutóbb, azt hiszem, csütörtökön. Azóta üzeneteket váltunk, minden egyes nap. Próbálom nyugton hagyni, hiszen a koronavírus nem mókás. Tudomásom szerint rendben van, annyira legalábbis biztosan, mint bármelyikünk lenne vírusfertőzéssel, egy idegen országban...” – válaszolta a versenyzője hogylétét firtató kérdésre a csapatfőnök.



Hamiltont a Mercedes-junior George Russell helyettesíti, akinek egyelőre jól alakulnak a dolgai, hiszen a nyitónapi edzéseken dominált, szombaton pedig hajszállal kényszerült a 2. rajtkockába márkatársa, Valtteri Bottas mellé. Az ifjabb brit a futamot követő hivatalos sajtótájékoztatón beszélt honfitársáról.

„Csütörtök vagy péntek este kaptam Lewistól üzenetet, már nem emlékszem pontosan, hogy mikor. Minden jót kívánt és azt kérte, hogy vigyázzak az autójára… Eddig ez egészen jól is megy!” – fogalmazott Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: