DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Renault: Pont az illegális autóval versenyző csapat szól be Alonso miatt?

A francia gyári istálló főnöke szerint vicces, hogy pont az a Racing Point kérdőjelezi meg Fernando Alonso részvételét a decemberi tesztelésen, amely csapat egész évben illegális autóval versenyez.

A Renault engedélyt kért és kapott arra, hogy Fernando Alonso lehessen az egyik pilóta a még idén decemberben lebonyolításra kerülő, már a következő évi felkészülést szolgáló „fiatal pilóták tesztjén”. Ezt némi fenntartással és meglepődöttséggel fogadta a Racing Point csapatfőnöke.

„Át kell tanulmányoznom a szabályzatot, de komolyan meglepődtem, hogy Fernandót is engedik részt venni ezen a tesztelésen, erről még beszélni fogok az FIA-val. Úgy vélem ugyanis, a szabályok világosak, ezt a tesztet a fiatal pilótákért bonyolítják le, szerintem pedig egy kétszeres világbajnok, a negyvenes éveit megkezdő versenyző nem számíthat fiatal pilótának” – szúrt oda a rivális csapatnak és leendő vezérpilótájának Otmar Szafnauer.

A Racing Point megkérdőjelezte Alonso jogát a teszteléshez, a Renault keményen visszaszólt


A Renault-t vezető kollégája azonban jót nevet „a rózsaszín Mercedes” vezetőjének panaszkodásán, gyorsan vissza is bökött egyet az évad elején sokáig húzódó és meglehetősen felemás megoldással záródó másolási botrány egyik főszereplőjén.

„A teszten fiatal pilóták vehetnek részt, illetve bárki más is, akinek az FIA engedélyezi az indulást. Úgyhogy a szövetségnek minden joga megvolt ahhoz, hogy úgy döntsön, Fernando részt vehet a teszten. Úgyhogy elég mulatságos, hogy az ellen az FIA ellen fogalmaz meg kritikát Otmar (Szafnauer), amely valójában azt engedélyezte ebben az idényben, hogy a Racing Point egy illegális autóval vehessen részt a küzdelmekben” –utalt a Mercedesről való gyanúsan tökéletes másolásra Cyril Abiteboul.

„Mi elfogadtuk a döntést és beletörődtünk, de ha ezek után harcba akar indulni az FIA döntése ellen, kicsit ironikusnak találnám. Számunkra igenis fontos, hogy Fernando már idén tesztelhessen a csapattal, mert a létező legjobb alapokról szeretnénk kezdeni a 2021-es évet. Nem üzleti és reklámfogásként akarjuk, hogy Alonso már idén vezethesse az autónkat, hanem azért, mert minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy jövőre a lehető legversenyképesebbek legyünk. Ezt nyíltan megmondtuk az FIA-nak is. Fernandónak formába is kell lendülnie, ez pedig még fontosabb indok” – tette hozzá a Renault-főnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: