DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso vezethet a decemberi teszten

A Renault bejelentette, hogy a kétszeres világbajnok részt vehet a szezont követő teszten Abu Dhabiban, ő vezetheti a csapat egyik idei autóját - az FIA és az F1 elfogadta ezt a tervet.

A Renault Formula-1-es csapata ma megerősítette, hogy a szezont követő, december 15-ei teszten, Abu Dhabiban Guanyu Zhou és Fernando Alonso vehet részt az istálló képviseletében. A két pilóta a keddi napon az idei Renault-t vihetik majd táncba, ami mindkettejüknek hasznos lesz - Zhou az F2-ben pallérozódik idén, minden kilométer tapasztalat sokat ér neki, Alonso pedig a 2021-es visszatérésére készül, amellyel kapcsolatban korábban puffogott már azon, hogy mennyire kevalesz_3és lehetőség van gyakorolni egy versenyzőnek.



Kérdéses volt, hogy az FIA és az F1 ezt így engedélyezi-e, hiszen Alonso nem számíthat fiatal tehetségnek, de az illetékesek végül rábólintottak az ügyre, ezt pedig Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke meg is köszönte nekik. "Fernando számára ez lesz a következő lépés a visszatéréshez vezető úton. Fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy annyira készen álljon 2021-re, amennyire csak lehetséges. Maximálisan segíteni akar és nemcsak a csapatnak, hanem a szurkolóknak is adni szeretne, akik hiányoztak neki az utóbbi két évben" - mondta Abiteboul.

A csapatfőnök Zhou munkáját is dicsérte, szerinte a szimulátorban remekül teljesített, úgyhogy örül neki, hogy esélyt kaphat arra, hogy Formula-1-es autót vezessen

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: