DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kedden távozhat a kórházból Grosjean

A Haas jó hírt közölt versenyzőjéről: égési sérüléseit sikeresen kezelik, holnap elbocsátják a kórházból. Steiner jelenlegi álláspontja az, hogy Grosjean ül az autóban hétvégén.

A francia versenyző 221 km/h-s sebességgel, 53G erővel csapódott a szalagkorlátba a Bahreini Nagydíj első körében, de mindössze égésekkel a kezén megúszta, semmilyen más sérülést nem szenvedett. A Haas hétfő délelőtt tájékoztatott az állapotáról:

„A Haas F1 Team versenyzője, Romain Grosjean továbbra is a Bahreini Védelmi Erő kórházában lábadozik, ahol a Bahreini Nagydíjon történt vasárnapi balesetet követően töltötte az éjszakát. A Grosjean két kézfején szerzett égési sérülések kezelése jól halad. Grosjeant a Haas F1 Team csapatfőnöke, Günther Steiner meglátogatta hétfőn. A kórházi ápolásból várhatóan kedden, december 1-jén bocsátják el. További tájékoztatás akkor érkezik, amikor rendelkezésre áll információ” – áll a közleményben.



A közvéleményt erőteljesen foglalkoztatja, ki vezetheti a Haas VF-20-at a hátralevő két nagydíjhétvégén. Günther Steiner egyelőre annyit mondott, először meg kell várni, Grosjean alkalmas-e a versenyzésre a Szahíri Nagydíjon: „Először is Romainnal akarok beszélni, mielőtt arról spekulálunk, ki jön a helyére, ha nem vezethet. A következő pár napban az orvosok megállapítják, mennyire rosszak a sérülései, utána fogunk dönteni. Ebben a pillanatban Romain fog vezetni, máskülönben pedig készen állunk, tudjuk, mit fogunk csinálni” – mondta Steiner még vasárnap.

Ami biztos, hogy a Haas két hivatalos tartalékpilótája Pietro Fittipaldi és Louis Deletraz: utóbbinak Formula-2-es versenye lesz a szahíri hétvégén. Az idén már kétszer is riasztott Nico Hülkenberg tűnik még kézenfekvő választásnak arra az esetre, ha Grosjean nem versenyezhet.

Frissítve: Röviddel a Grosjean kiengedéséről szóló tájékoztatás után megérkezett a Haas bejelentése arról, hogy a francia helyén Pietro Fittipaldi versenyez a második bahreini hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: