Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 17. vasárnap
F1

Leclerc: Szép emlékek tavalyról, csak a vége…

A Ferrari javuló tendenciája folytatódik Bahreinben is – bizakodik mindkét pilóta. Vettel kétszer győzött a Scuderiával a pályán, és az sem rajta múlt, hogy Leclerc-re ne szintén szahíri győztesként hivatkozzunk.

Emlékezetes versenye volt 2019 kezdetén Bahreinben Charles Leclerc-nek: a monacói mindössze második hétvégéjén a Ferrarival megszerezte pályafutása első pole-pozícióját, majd első dobogós helyét – az eredmény azonban győzelem is lehetett volna, ha 11 körrel a vége előtt nem lassul le autója egy motorprobléma miatt.

„A Bahreini Nagydíj szokatlan verseny különböző tényezők miatt: a körülmények folyamatosan változnak a hétvége folyamán. Az első edzéseken a pálya még nagyon piszkos a sivatagi helyszínen felfújt homok miatt. Fokról fokra tisztul le, de az aszfalt abrazív jellegű, gyötri a gumikat” – olvasható a Ferrari.com-on Leclerc előzetes nyilatkozata a bahreini duplázásról.

„A fényviszonyok és hőmérséklet is állandóan változnak, szürkületkor nagyon forró pályával kezdünk, alacsonyan álló nappal, majd a futam közben a pályahőmérséklet esik, amihez alkalmazkodni kell a vezetési stílussal” – folytatta a monacói, majd zárásként felidézte tavalyi versenyét: „Jó emlékeim vannak az előző évből, még akkor is, ha nem úgy végződött, ahogy végződhetett volna. Remélem, folytathatjuk az utolsó futamok trendjét, amelyek során egyre versenyképesebbek és versenyképesebbek lettünk.”A Török Nagydíjról idei első dobogós helyével érkező Sebastian Vettelnek jó az eredménylistája Bahreinből: ő szerezte a Ferrari hat szahíri győzelme közül az utolsó kettőt 2017-ben és 2018-ban. (Emellett kétszer nyert a Red Bull versenyzőjeként is.) Leclerc-hez hasonlóan ő is erős eredményt vizionál.

„A szahíri pálya mindig megterhelő volt a versenyzők és autók számára. Az autóban ülve a külső hőmérsékletnek is szerepe van, mert egy ilyen sivatagi helyszínen bizonyos napszakokban igen nagy lehet a hőség. A pálya karakterisztikája felértékeli a jó kigyorsítást és komoly próbát jelent a fékek számára, melyeket nagy megterhelés ér a kör folyamán. Mi, versenyzők stop-go pályának hívjuk, mert folyamatosan keményen kell fékeznünk, azután erőteljesen kigyorsítanunk” – jellemezte a bahreini vonalvezetést Vettel.

„Az év folyamán ilyen későn még sosem versenyeztünk Bahreinben, de a hőmérsékletet tekintve ez sok mindenen nem fog változtatni. Láthattuk, hogy az autó fejlődött az elmúlt pár futamon folyamán, én pedig kíváncsian várom, milyen versenyképesek leszünk ezen a pályán” – mondta a négyszeres világbajnok, akinek már csak három versenye maradt a Ferrarival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?