DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Vettel: Legközelebb is otthon hagyjuk Binottót!

A csapatfőnök nem utazott el Törökországba, ahol az istálló legjobb eredménye született. Megkérdeztük a dobogós némettől, milyen volt Laurent Mekies irányítása alatt dolgozni.

Hogyan összegeznéd, milyen volt ezen a hétvégén a munka Laurent Mekies irányítása alatt? – kérdeztük a Török Nagydíj harmadik helyezettjétől, Sebastian Vetteltől a futamot követő FIA sajtótájékoztatón. Nem hagyhattuk szó nélkül, hogy a hétvégén, amelyre nem utazott el Mattia Binotto csapatfőnök, a Ferraritól év végén elköszönő négyszeres világbajnok megtáltosodott, és messze legjobb eredményét érte el. Vettel tréfálkozva válaszolt a Formula.hu kérdésére:

„Ismeri már az érzéseket, amelyeken most megy át… Rossz lehet neki, hiszen most szereztük a legtöbb pontot idén egy versenyen, Mattia pedig nem volt itt. Ha legközelebb nem szerzünk ennyi pontot, talán újra otthon kell hagynunk őt! De nem hiszem, hogy ez volt a magyarázat” – tréfálkozott Vettel.



„Laurent-nal 12-13 évvel ezelőtt is dolgoztam már, és ő is hosszú utat bejárt azóta, akárcsak én” – utalt arra, hogy a normál esetben sportigazgatói posztot betöltő Mekies annak idején a Toro Rossónál dolgozott szakemberként, mikor Vettel pályafutása kezdetén a kiscsapatnál szerepelt. „Most ő látja el Mattia feladatait, nagyon hozzáértő fickó, de ahogy mondtam, ez nem rajta vagy Mattián múlott, hanem az egész csapat erőfeszítésein.”

„Ahogy Sergio is elmondhatja, ez nagyon sok ember munkája, sok láncszemnek kell összeállnia ahhoz, hogy jó hétvégénk legyen. Nyilvánvaló, hogy ezen a hétvégén profitáltunk a körülményekből, az aszfaltból és a nedves állapotokból egyaránt. De reméljük, hogy a következő három alkalommal is jó versenyünk lesz” – zárta a Formulának adott feleletét Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: