DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: Két alfahímünk van egy csapatban

Nem vezérként és fegyverhordozóként, hanem egyenrangú félként tekint a két versenyzőre a csapatfőnök: ha Hamiltonnak rossz napja van, jön Bottas, hogy megnyerje a versenyt a Mercedesnek.

Valtteri Bottas már aláírta 2021-es szerződését a Mercedesszel, Lewis Hamilton hosszabbítása továbbra is várat magával, de minden valószínűség szerint a mikor csupán formalitás ebben a kérdésben. Toto Wolff csapatfőnök nem vezérpilótaként és fegyverhordozójaként tekint Hamilton és Bottas párosára, hanem két alfahímként, akik képesek meglenni egymás mellett.

„Úgy vélem, ha megvan a dinamika két versenyző között, akik a beszédet a pályára hagyják, akkor lehet egy csapatnak két alfahímje. Valtteri idén is mutatott pár igazán erős szereplést, végül azonban lemaradt. A kombináció jól működött együtt. Amikor Lewisnak rossz napja van, Valtteri megcsinálja és ugyanez igaz fordítva is. Valtterinak nagyon rossz napja volt (a Török Nagydíjon), Lewis viszont megnyerte a versenyt. Ez a kombináció a csapat malmára hajtja a vizet” – idézi a Racefans.net Wolffot.



Kevésbé működött a csapat számára Hamilton és Nico Rosberg párosítása, akikre a két dudás egy csárdában esete volt igaz. Rosberg 2016-os bajnoki éve és váratlan visszavonulása során változott a helyzet, ekkor választotta a csapat Bottast, akinek a következő már ötödik szezonja lesz Mercedes-színekben.

„Abban az évben eléggé bosszantotta őt, hogy a bajnokság teljesen nyitott lett volna, vagy legalábbis jó esélye lett volna a kiesései nélkül” – mondta Wolff Hamiltonról. „De hogy tanult volna belőle bármit? Lewis versengő és ambiciózus alkat hatéves kora óta, nem tette jobbá, hogy akkor veszített. Ő állandóan megkérdőjelezi magát és fejlődni akar” – mondta, kontrázva a Mercedesnél korábban vezető szerepet betöltő Paddy Lowe álláspontjára is, aki szerint a 2016-os vereség ösztönözte Hamiltont, hogy elérje ma ismert szintjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: