DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg miatt lett legyőzhetetlen Hamilton a volt Mercedes-főnök szerint

A Formula-1 rekordjait ostromló brit inkább a tehetségére támaszkodott egészen 2016-ig, amikor Nico Rosberg legyűrte a világbajnokságért vívott harcban. Azóta az a versenyző, akinek most ismerjük, aki mindig száz százalékot nyújt – vallja Paddy Lowe.

Lewis Hamilton már háromszoros világbajnok volt 2016-ban, mikor pályafutása során egyetlen alkalommal legyőzte őt egy csapattárs a vb-címért folyó csatában: Nico Rosberg. A Mercedes műszaki vezetését akkoriban ellátó Paddy Lowe szerint ezt követően vált Hamilton azzá a versenyzővé, aki mára utolérte Michael Schumacher 91 győzelmes rekordját.

„Úgy gondolom, ez egy nagyon jelentős fordulópont volt Lewis karrierjében. Egyikünk sem tökéletes, és bár Lewis egy abszolút lenyűgöző és egyedülálló versenyző, természetesen neki is vannak gyengeségei. Én a fordulópontnak 2016 végét láttám, amikor az egyik ilyen gyengeségét leküzdötte” – idézi az egy podcastadásban megszólaló Lowe-t a PlanetF1.com.



„2016-ban kikapott Nicótól, aki félelmetesen jó versenyző és nagyon megérdemelte azt a bajnoki címet. Lewis eddigi legnagyobb ellenfele. Az esetből Lewis viszont megtanulta, hogy teljes mértékben kiegyensúlyozottnak kell lennie, hogy ne hagyjon esélyt másoknak. Addig kicsit a tehetségére támaszkodott, voltak néha-néha futamai, amikor meg lehetett mondani, hogy nem nyújt száz százalékot.”

„Mióta 2016-ban kikapott Nicótól, azt látom, hogy egyetlen versenyen sem hagy fogást magán az ellenfeleknek. Emiatt lett legyőzhetetlen” – fejtegette Lowe, aki 2017-ben a Williamshez pártolt, a váltás azonban nem jött be, mára pedig a szakember az F1 körforgásából is kikerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: